Masalah Blog, Sebab Aku Tak Aktif Blogging | ! sha my heart

.

Rabu, 28 Disember 2011

Masalah Blog, Sebab Aku Tak Aktif Blogging



Assalamualaikum

Terima kasih kerana sudi memfollow blog aku yang masih baru ni. Ingatkan nak buat blog tu untuk aku lepaskan segala tension dengan karenah blogger yang aku kenal kat blog lagi satu. Tapi blog aku ada problem la.

Serius, memang sayang gile kat blog tu. Tapi nak buat macam mana kalau dah tapak blog tu tak kuat.

Penyebab Tapak Tak Kuat

1. Tak boleh nak sign in blogger.com untuk masuk ke blog


Ha, gile ke apa. Kalau tak boleh nak sign in, macam mana aku nak berblog? Pada masa tu, aku usahakan blog lagi satu. Tapi rindu pada blog lama masih menebal. Berbekalkan nasihat kawan aku, aku pergi report pada blogger.com.


2. Kena remove dengan google

Sekali kena remove dengan blogger.com da. Gile mengelabah juga la.

Kesannya, susah nak diletakkan dalam bloglist dan komen asyik masuk dalam ruangan spam je. Aku down juga la, ye la dengan bloglist banyak membantu blog aku dan mengekalkan persahabatan dengan rakan blogger. Komen aku kadang-kala hilang macam tu je, walaupun dah siap komen. Ini membantutkan usaha promosi blog aku.


3. Kena hack

Tak dapat nak link ke facebook langsung. Mulanya, aku ingatkan lappy yang ada error sikit tapi bila aku up entri dari blog lain, ok ja.. Maknanya blog aku la yang bermasalah.

Jadi, aku rasa, aku tak boleh nak tunggu lama-lama lagi. Harus bertindak.

Aku ingat nak masukkan (import eksport) blog tu ke blog ini. Tapi ada juga kesannya. Aku masih study lagi kesannya ini. Ada sesiapa yang tahu tak pasal ni? Tolong la bagitau apakah kesannya..

Salam mesra dariku.



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!
<br>
<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "0e99540378d786b3364a4969dff0a13f";
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/j.js"></scr' + 'ipt>' );
</script>
<!-- nuffnang-->

<br>
Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

6 ulasan:

blogtilldrop berkata...

salam..mcam ada repeat entry ...or ada salah teknikal..?
My Sabah trip: sampaiii....

mr pot n mrs lat berkata...

aduhh ,
lame nyee takk blogwalking . .
rindu ngan kawan kawan blog . .
nice entry lahh babe . .
erm ,
jomjom . .
singgah blog kami :)

: MRS LAT :)

sha my heart berkata...

drop: ye.. tq sb tegur. saya post guna blog satu lagi dan ada problem time tu..

sha my heart berkata...

mr lat: rindu? =)

maaf la tak dapat bertandang ke blog cerita pasal couple je. nak termuntah ada la. wekk wek..

aimie amalina berkata...

aduhai kak
sungguh sy x taw nk tolong
sedih gak bace nye
emmm
email2 yg masuk akak ade buka or delete tak
takot efek papelah
sebb kekadang akaun email ni sangkut paut dgn blog or pape la yg kite kaitkan..
may be emel pon kene cek selalu..kalo x bace pon..may be delte je terus supaya emel tu kekal aktif..
hee..suke ati je sy buat andaian..
hehe
maaf ye kak..x dpt nk bantu
wuwuwu..

eiyzniey berkata...

Ish3...
Sabo yee.nini pun xtau nk bt cmne.
:')

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...