Langkau ke kandungan utama

Masalah Blog, Sebab Aku Tak Aktif Blogging



Assalamualaikum

Terima kasih kerana sudi memfollow blog aku yang masih baru ni. Ingatkan nak buat blog tu untuk aku lepaskan segala tension dengan karenah blogger yang aku kenal kat blog lagi satu. Tapi blog aku ada problem la.

Serius, memang sayang gile kat blog tu. Tapi nak buat macam mana kalau dah tapak blog tu tak kuat.

Penyebab Tapak Tak Kuat

1. Tak boleh nak sign in blogger.com untuk masuk ke blog


Ha, gile ke apa. Kalau tak boleh nak sign in, macam mana aku nak berblog? Pada masa tu, aku usahakan blog lagi satu. Tapi rindu pada blog lama masih menebal. Berbekalkan nasihat kawan aku, aku pergi report pada blogger.com.


2. Kena remove dengan google

Sekali kena remove dengan blogger.com da. Gile mengelabah juga la.

Kesannya, susah nak diletakkan dalam bloglist dan komen asyik masuk dalam ruangan spam je. Aku down juga la, ye la dengan bloglist banyak membantu blog aku dan mengekalkan persahabatan dengan rakan blogger. Komen aku kadang-kala hilang macam tu je, walaupun dah siap komen. Ini membantutkan usaha promosi blog aku.


3. Kena hack

Tak dapat nak link ke facebook langsung. Mulanya, aku ingatkan lappy yang ada error sikit tapi bila aku up entri dari blog lain, ok ja.. Maknanya blog aku la yang bermasalah.

Jadi, aku rasa, aku tak boleh nak tunggu lama-lama lagi. Harus bertindak.

Aku ingat nak masukkan (import eksport) blog tu ke blog ini. Tapi ada juga kesannya. Aku masih study lagi kesannya ini. Ada sesiapa yang tahu tak pasal ni? Tolong la bagitau apakah kesannya..

Salam mesra dariku.



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!
<br>
<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "0e99540378d786b3364a4969dff0a13f";
document.write('<scr' + 'ipt type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/j.js"></scr' + 'ipt>' );
</script>
<!-- nuffnang-->

<br>
Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

6 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)