Jom Buat Projek | ! sha my heart

.

Isnin, 12 Disember 2011

Jom Buat Projek



 Ni agar-agar lumut

Assalamualaikum.

Korang pernah tak, tak sama plan untuk buat sesuatu projek?

Aku pernah. Aku nak buat tepung pelita tapi mak ajak buat kuih lidah buaya (orang utara panggil kuih lapis).

Nampaknya, plan projek aku terpaksa ditunda. Mungkin petang ni atau esok saja lah.

Ok la, mak dah panggil ni.

Jom buat projek masak memasak. Best juga bila masak ni =)


Up date: aku masukkan rupa kuih lapis tu, ramai yang tak kenal sebab nama lain. Haha~

Ni masa belum masak

Oo yeah, dah masak

Namanya kuih tiram / kuih lidah buaya / kuih lapis / kuih layang-layang.

Sumber gambar: minta kat pak cik Google

Kalau korang nak resipi dan lihat langkah demi langkah bergambar, boleh klik sini, aku cari khas untuk korang.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

16 ulasan:

Halimatun Sa'adiah berkata...

ske mkn kuih tu..
minta tlg ajakan..

NHMS berkata...

tak penah,
ak bese folow je mak ak nk wtpe. :)

ABU berkata...

dah masak nnti bgila aku rasa pulak ya..hehehehe

sha my heart berkata...

Halimatun: nak ajarkan buat kuih apa, dear?

sha my heart berkata...

NHMS: ye ke? kite biasanya tak sama nak buat projek lain2. hihi~

awak, sama pula akronim kita. NHM =)

sha my heart berkata...

Abu: boleh.. =)

peyansanstaro berkata...

kuih lidah buaya <--- kueh lapis ke?
Hahhaa.. xtau la pulak !

p/s : pos sini.. okey !

sha my heart berkata...

peyan: org utara panggil kuih lapis. org lain panggil nama lidah buaya/kapal terbang.

peyansanstaro berkata...

kapal terbang?

p/s : kalau dekat rumah kueh kapal terbang tu kueh yang dibagi time kenduri kawen tu... warna kuning. macam maruku.. rapuh@sedap.. disalut dengan gula kisar..

kueh lapis = kueh lidah buaya = kapal terbang? baru tau ! Miahaha =p

da'white berkata...

banyak kali jadik cm2..kekadang langsung x jadik..sedey jugak,,sbb tu slalunye mengalah je..slalu jadik cm2 mase nak hang out ngan kwn...nak pergi situ,,yg sorang lagi nak sana..yg lain nak kat sini..haissh!!pening

sha my heart berkata...

peyan: ya..
sama la tu.

kita kena campur dengan orang yg datang dari tempat yang lain jugak, baru la lebih senang utk berkomunikasi dan kurangkan salah faham =)

sha my heart berkata...

dawhite: susah kan.. tapi kalau kawan2 yg baik. ok je kan? lagi meriah =)

Bui Junaidi berkata...

nampak sedaplah agar2 lumut tu..hijau lagi..*_*

niamarlissa berkata...

kite pggl lidah buaya jgk.. lawa je warna pink .
x penah lg jumpa dkt kdai ngeh3

da'white berkata...

Mula2 x sehaluan,,last2 ok dah,,,semua spakat..

sharifahnurhidayu berkata...

salam, nak pinjam gambar agar2 ye. tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...