Jangkitan Batuk dari Asia Barat | ! sha my heart

.

Ahad, 11 Disember 2011

Jangkitan Batuk dari Asia Barat


Assalamualaikum.

Line internet hari ni agak teruk. Dari tadi nak up entri tak boleh. Entri tu aku nak buat autopublish untuk waktu aku tak on line nanti.

Tapi di sebalik semua itu, aku mendapat ilmu baru. Ilmu yang kawan-kawan aku kongsikan di facebook. Aku dapat resipi, aku dapat pengetahuan am dan ilmu agama. Syukran..

Ok, berbalik kepada diriku (bajet artis, haha~) Aku dapat batuk. Rasanya berjangkit daripada mak ayah yang baru balik dari Mekah. (orang kat Mekah memang biasa la kalau batuk). Perit rasa tekak ni. Rasa ada bakteria bergerak-gerak. Erk!

Mak ada suruh makan ubat. Tapi aku malas nak makan lagi sebab aku nak makan sejenis makanan yang tak boleh digandingkan dengan ubat. Haha~ Degilnya budak ni.

Tak apa la. Aku nak rasa juga bagaimana orang lain rasa sakit. Haha, ada juga orang macam ni kan? Bukan apa, aku nak merasai betapa nikmatnya sihat. Orang kata bila kita sakit baru terasa betapa nikmatnya sihat yang dirasakan. Wink wink.

Sebenarnya, aku susah nak dapat sakit sikit-sikit macam selesema, pening kepala, batuk. Antibodi aku kuat kot. Haha, perasan. Makin meningkat umur, antibodi makin lemah. Ya, antibodi aku pun makin lemah. Kalau aku tak cukup tido, paginya terus dapat selesema (macam masa Konvo bebaru ni -tu aku tak tido langsung).

Nanti, bila makanan tu dah dicerna, ceq makan ubat ya, mak..

Korang senang jatuh sakit tak?

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

19 ulasan:

Syukri Mohtar berkata...

tak batuk..tapi sakit tekak..dah one week dah ni..susah nak makan benda pedas -__-
get well soon sha =)

sergeant keroro berkata...

semoga cepat sembuh.

p/s : aku jarang sakit.

ABU berkata...

antibodi kuat la sgt kan hahahaha kena jugak.. btw, msti happy dah jumpa mak ayah sha balik drpd haji.. best la..

MaT Kucar berkata...

ambe kurang anti body.. selalu jew sakit2.. =(

anismelon berkata...

anis lately antibodi kurang lah..kene suntik antibiotik mcm kucing kucing yg anis suntik kot..hehe..cik sha nak juga mai la dtng klinik..anis suntikan..weee..

kotak bulat berkata...

semoga cpat sembuh ye dri btuk tu..kb pun batok2 je ni

sha my heart berkata...

syuk: kurang air tu.. banyak minum air ye.

Sha tak pe, jap je dah sembuh. Hehe~
Kuasa Tuhan =)

sha my heart berkata...

Azri: terima kasih..

bukan ke ko selalu dapat '..' pagi2?

sha my heart berkata...

Abu: kuat la.. kalau orang lain dah lama berjangkit. :P

Ye, dah tua macam ko juga la, antibodi lemah. Haha~

mestilah happy. Alhamdulillah, mereka selamat pergi dan balik =)

sha my heart berkata...

Mat Kucar: lor, kesiannya..

sha my heart berkata...

Anis: tak nak inject. nak pil je.. =)

sha my heart berkata...

KB: tq. dah makan ubat, dah kurang batuk ni =)

Aiman Isa berkata...

sama la kta T_T

balik dari peneng ni terus batuk2 suara jadi serak T_T


tapi,, errr.. haha.. takda kaitan kot :D

rATU bIDADARI cHENTA berkata...

saya jarang dapat penyakit teruk2 atau leh terlantar atas katil arr....

bile kene mmg ler seksa..hehehe..

follow me back k...

H.J berkata...

antibody tak kuat la tu..tak leh pegi mekah macam ni..

sha my heart berkata...

Aiman: jom2 sama2.. hihi~

pi penang wat pa?

sha my heart berkata...

ratu: sekali kena teruk terus la..
take care dear

sha my heart berkata...

HJ: ye ke? tak kira, nak pergi juga. hehe~

awak duk madinah ok ke..

da'white berkata...

sekarang ni bkn tgh batuk...tapi tgh selsema..nanti one the way batuk la kot..T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...