Ditinggal Pergi Kekasih, Kasihan | ! sha my heart

.

Sabtu, 10 Disember 2011

Ditinggal Pergi Kekasih, Kasihan





Assalamualaikum.

Ramai pula kawan-kawan bloggers ni yang menduda dan menjanda setelah ditinggalkan sang kekasih. Ada yang tak dapat terima. Ye la, waktu mula-mula memang susah nak terima terutamanya pada awal-awal.


Tak terima kenyataan?
 

Mungkin la. Bertahun-tahun bersama. Sukar. Pedihnya terasa. Apa pun korang kena bangkit semula. Cry a river. Build a brigde. Come over the bridge.

Tiada kerja
 
Ada sorang tu, ditinggalkan kerana dia tak ada kerja sekarang ni. Bukannya dia tak kerja. Dia kerja tapi tak la kerja tetap. Kawan-kawan dia marah sangat dengan perempuan macam tu.


Pandangan
Sebagai perempuan, aku rasa ya, mungkin perempuan itu nakkan jaminan hidup. Tapi kan, kalau betul-betul sayang, dia tak kan tinggalkan lelaki tu. Itulah baru namanya susah senang bersama.


Nasihat

Buat teman aku yang lelaki tu, sabar la. Kalau dia tak nak, ramai lagi nakkan awak. DIA temukan awak dengan orang yang salah, sebelum nak ditemukan dengan orang yang tepat. Kalau dah jodoh tak ke mana, tapi kena mencari jugak. Hehe~


Kesimpulan

Masa bercinta jangan over sangat, sederhana sudah. Kena beringat, kelak kau akan ditinggalkan pergi kalau tiada jodoh. =)


P/s: Aku tak suka masuk ke blog yang tulis cerita couple. Tak de modal ke selain itu? Menyampah ye jugak. Belum ada pape la dik oi, duk gediks giler tu pe hal?

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

23 ulasan:

dwaty berkata...

pandangan saya plak... buat kawan lelaki tu... cabar diri untuk lagi berusaha... buktikan pada ex tu yang awak pun boleh bagi anak dara org makan...

AciDFlynNWraitH berkata...

buat lelaki tu, pompuan banyak skang ni, cuma nak kena tahu je pilih camne. hihihihih

sha my heart berkata...

dwaty: cabar diri ya? memang dia tengah mencabar diri pun skrg ni =)

sha my heart berkata...

Acid: pilih memilih plak, mentang2 la banyak. haha~

SpeakerSekolah berkata...

Single lg besh..hehe

Aesya Zealous berkata...

xpernah rasa kene tinggal. hoho

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

itulah masa bercinta jangan bagi 100% .....

sha my heart berkata...

speaker: ya..

angga zhan berkata...

COOL...!
I like it ....
visit and follow my Blog to ya..
http://gapekamania.blogspot.com
I'm already join to your blog

LynnDamya berkata...

jdkan benda ni 1 experience hidup :) n btw, i agreed with u sha, xminat gile yg cerita gedik2 psl dy n couplenye, tgk umur baru lah belasan tahun, hadoi, cerita manje giler cam dah kawen..gedik tol..sorry over plak, haha :p

khairul akmal bin azman berkata...

single lagi best!


zaman skunk
ada duit/harta..

masyarakat cepat pndang2
cam awek2 moden gak

sha my heart berkata...

Aesya: tak pe, bangkit semula. mentari muncul kembali =)

sha my heart berkata...

c ayob: ya ya, betul

sha my heart berkata...

angga: terima kasih, bro

sha my heart berkata...

Lynn: kan kan kan.. =)

sha my heart berkata...

khairul: kan kan.

aah, orang pandang kan. kan.

adoi~ dah terlekat dgn 'kan' ni. haha~

Pendamba Mawar berkata...

kena tinggal redha je la.:)

sha my heart berkata...

PM: haha~

azzifarunnurafizza berkata...

yup..setuju sgt ngan awak.. Allah pertemukan kita dengan orang salah sebelum kita bertemu dengan orang yang betul2 jodoh kita.. nice blog n follow u..

LifeIsDreams berkata...

hai..sy bru follow ur blog..n if u dont mind, pliss follow mine.blh share cerita :)

ABU berkata...

bukan jodoh dia kot.. tak pe la soon ada la tu yg lain hehehe pandai je aku cakapkan..

anismelon berkata...

yup..btl2..jgn over sngt..pts frust menonggeng..malu lg dapat..ish..blog anis okek x??ngeeee

Tanpa Nama berkata...

Ah brusaha membuktikan aja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...