Langkau ke kandungan utama

Ditinggal Pergi Kekasih, Kasihan





Assalamualaikum.

Ramai pula kawan-kawan bloggers ni yang menduda dan menjanda setelah ditinggalkan sang kekasih. Ada yang tak dapat terima. Ye la, waktu mula-mula memang susah nak terima terutamanya pada awal-awal.


Tak terima kenyataan?
 

Mungkin la. Bertahun-tahun bersama. Sukar. Pedihnya terasa. Apa pun korang kena bangkit semula. Cry a river. Build a brigde. Come over the bridge.

Tiada kerja
 
Ada sorang tu, ditinggalkan kerana dia tak ada kerja sekarang ni. Bukannya dia tak kerja. Dia kerja tapi tak la kerja tetap. Kawan-kawan dia marah sangat dengan perempuan macam tu.


Pandangan
Sebagai perempuan, aku rasa ya, mungkin perempuan itu nakkan jaminan hidup. Tapi kan, kalau betul-betul sayang, dia tak kan tinggalkan lelaki tu. Itulah baru namanya susah senang bersama.


Nasihat

Buat teman aku yang lelaki tu, sabar la. Kalau dia tak nak, ramai lagi nakkan awak. DIA temukan awak dengan orang yang salah, sebelum nak ditemukan dengan orang yang tepat. Kalau dah jodoh tak ke mana, tapi kena mencari jugak. Hehe~


Kesimpulan

Masa bercinta jangan over sangat, sederhana sudah. Kena beringat, kelak kau akan ditinggalkan pergi kalau tiada jodoh. =)


P/s: Aku tak suka masuk ke blog yang tulis cerita couple. Tak de modal ke selain itu? Menyampah ye jugak. Belum ada pape la dik oi, duk gediks giler tu pe hal?

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

23 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)