Cara Aku Mengenalimu, Jiwang Ke | ! sha my heart

.

Selasa, 27 Disember 2011

Cara Aku Mengenalimu, Jiwang Ke



Assalamualaikum.

Aku ada seorang kawan. Aku nak kenal dia dengan lebih mendalam. Kebetulan aku ada sedikit masalah dengan komputer riba milik kakakku. Jadi, aku memang ingat nak tanya dia la sebab dia memang ada membuat perniagaan membaiki (format) komputer ni.

Sebenarnya, masalahnya aku telah dapat selesaikan dengan bantuan seorang kawan lamaku yang juga pemilik kedai membaiki komputer. Aku rujuk kat dia la. (Sebenarnya, aku nak rujuk kepada dua-dua manusia yang aku hormat ni tapi mamat tu keletihan sebab uruskan satu event besar pada hari tu, maka dia ketiduran).

Tapi, oleh sebab aku nak tau mamat ni punya perangai macam mana, sama ada tinggi atau tak ilmunya (sebab aku pun tahu juga bab komputer ni). Aku pun pura-pura minta tolong dia. Mula-mula dia suruh aku bawa pergi service je. Aku pandai la pusing-pusing sikit supaya dia dapat ajarkan aku caranya.

Dia ajar aku step by step sama seperti kawanku ajarkan. Tahu jugak, ingatkan dia tak tau. Hihi~ Terima kasih sudi ajar saya.

Penyabar juga mamat ni, Dia cakap jujur. Alhamdu lillah =)

Untuk awak yang mungkin membaca entri ni, bukan niat saya nak tipu awak. Saya cuma mahu tahu bagaimana karekter awak, baik kah, sombong kah, panas baran kah, kaki kelentongkah.. Sama macam artikel yang awak linkkan tu, cara memilih lelaki, bukan macam pilih baju, main tukar-tukar. Hehe~

Untuk kawan aku, terima kasih Abang sudi ajar Sha, step by step dan sampai tengah malam, tak tidur. Sha hargai sangat. Kalau apa-apa bab komputer, Sha selalu rujuk pada Abang, tapi Abang tak pernah lokek ilmu dan pandangan.

Kesimpulan

Nak kenal orang kena tahu bagaimana perangainya ketika marah (ni ustaz cakap). Kesimpulannya, kena la tahu bagaimana karekternya.

Kalau lappy ada masalah, cuba tanya kawan-kawan dulu yang tahu pasal komputer ni. Kawan-kawan kita boleh lebih percaya daripada tokei kedai yang langsung kita tak kenal.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

6 ulasan:

aimie amalina berkata...

heeee
hajen akak buat analisis kawan ye
kiki

gud2
cr yg baik
psikologi nye :)

LynnDamya berkata...

hahaha amboi taktik dye~~~ (n_n)

Raisya Haris berkata...

Smartnya taktik akak sha, pandai akak buat analisis untuk kenal perangai orang. hehehe.

CIK TOM berkata...

pandai ek taktik...tp slagi xuji mana nak tau kan..heee

Bui Junaidi berkata...

ntah2 dia tahu dia diuji tak,tu yg dia buat2 sabar..hihi (saja nyakat Sha)

Halimatun Sa'adiah berkata...

nakal kak sya kenal org ek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...