Langkau ke kandungan utama

Belum Kahwin Tak Laku?

Assalamualaikum.
 
Sape kata orang yang tak kahwin lagi tu tak laku? Citt, porah..

Sape cakap orang yang belum kahwin tu tak ada yang berminat? Ramai kot yang berminat. Memilih? Ya, perlu pilih. Takut jatuh dalam mulut naga. Tak nak pisang berbuah dua kali.
Sape bilang orang yang belum mendirikan rumah tangga tu sial dan bawa bala? Huish!

Kalau tak tau cerita jangan cakap pandai hembus jer.

Bawa sial
Mengikut pengalamanku sendiri (berserta kawan-kawan yang belum kahwin), tak semua yang belum kahwin tu tak ada peminat, tak laku dan bawa sial. Bawa sial? Wei, sape korang yang boleh kata kat orang lain sial? Pak ustaz pun tak kata kat orang, korang yang iman senipis bawang pula nak kata kat orang? Cermin diri tu dulu, k.

Kalau sampai masanya, kahwin la orang tu.
Ko ingat orang yang tak kahwin tu tak teringin ke nak berpasangan dan menimang anak? Diorang pun teringin jugak. Fitrah manusia kot.


Tapi kenapa tak kahwin?
 
Kalau belum sampai masanya yang telah ALLAH tentukan, nak kata apa? Tak berusaha? Dah puas berusaha. Kalau ALLAH yang kata belum sampai masanya lagi?


Solution

Apa kata kalau korang yang tolong carikan pasangan kepada mereka yang belum berpunya ni. Jadi matchmaker sekali sekala tak salah, kan? =)
Itu lebih baik daripada duk mengata orang.

P/s: Cepat perkenalkan diri, nak ngorat ni. Haha~ Bengonk.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan Google +1 kat bawah ni, ya.

22 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)