Belum Kahwin Tak Laku? | ! sha my heart

.

Khamis, 22 Disember 2011

Belum Kahwin Tak Laku?

Assalamualaikum.
 
Sape kata orang yang tak kahwin lagi tu tak laku? Citt, porah..

Sape cakap orang yang belum kahwin tu tak ada yang berminat? Ramai kot yang berminat. Memilih? Ya, perlu pilih. Takut jatuh dalam mulut naga. Tak nak pisang berbuah dua kali.
Sape bilang orang yang belum mendirikan rumah tangga tu sial dan bawa bala? Huish!

Kalau tak tau cerita jangan cakap pandai hembus jer.

Bawa sial
Mengikut pengalamanku sendiri (berserta kawan-kawan yang belum kahwin), tak semua yang belum kahwin tu tak ada peminat, tak laku dan bawa sial. Bawa sial? Wei, sape korang yang boleh kata kat orang lain sial? Pak ustaz pun tak kata kat orang, korang yang iman senipis bawang pula nak kata kat orang? Cermin diri tu dulu, k.

Kalau sampai masanya, kahwin la orang tu.
Ko ingat orang yang tak kahwin tu tak teringin ke nak berpasangan dan menimang anak? Diorang pun teringin jugak. Fitrah manusia kot.


Tapi kenapa tak kahwin?
 
Kalau belum sampai masanya yang telah ALLAH tentukan, nak kata apa? Tak berusaha? Dah puas berusaha. Kalau ALLAH yang kata belum sampai masanya lagi?


Solution

Apa kata kalau korang yang tolong carikan pasangan kepada mereka yang belum berpunya ni. Jadi matchmaker sekali sekala tak salah, kan? =)
Itu lebih baik daripada duk mengata orang.

P/s: Cepat perkenalkan diri, nak ngorat ni. Haha~ Bengonk.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan Google +1 kat bawah ni, ya.

22 ulasan:

khairul akmal bin azman berkata...

pelan kayuh2
kahwin bukan macam main masak2 mase kecik.

Raisya Haris berkata...

Jodoh ditangan Allah SWT, tunggu masa je jodoh tu datang.

sha my heart berkata...

khairul: saya dah besar la, mungkin lebih tua dari awak. :P

sha my heart berkata...

raisya: tq dik

Halimatun Sa'adiah berkata...

kak..moga jodoh kite dipermudahkan dan dipercepatkan..aminn..

aimie amalina berkata...

hehehehee
betol2
semua dh ditetapkan oleh tuhan kan
x baik kita dok ckp2 kat owg yg bukan2 kan..

Afiqah Azmee berkata...

Allah adalah perancang terbaik :')

Cik RoSs berkata...

Jodoh itu urusan Allah.

Kalau memang dah sampai masa kita berumahtangga,akan kahwin la kita.
InsyaAllah....

Doa dan usaha perlu,jangan berserah sahaja.

P/s-tunggu si dia datang minang!Umo dah 27 ni..heheehee

Mai join bloglist saya!!

NUR AYNIE berkata...

mulut org mmg susah nk di tutup...
jodoh tu kalau datang slow ok per hihi...xyah terlalu sibuk cri jodoh pasti dtg gk nanti hihi..

yangbaik berkata...

miong sat...

setuju!! jodoh pertemuan urusan Tuhan, tetapi wajib berusaha...
kan?

tq

yangbaik berkata...

miong sat...

setuju!! jodoh pertemuan urusan Tuhan, tetapi wajib berusaha...
kan?

tq

Nizam Ijam berkata...

kena kumpul duit la pulak :(

sha my heart berkata...

halimatun: amin..

sha my heart berkata...

aimie: betul2..

sha my heart berkata...

afiqah: ya, DIA adalah Maha Agung

sha my heart berkata...

cik ross: wah, ada org dah nak bertunang.. =)

sha my heart berkata...

aini: tak rasa lagi boleh la cakap macam tu. bila dah rasa ni, fuh susahnya..

sha my heart berkata...

yang baik: berusaha tetap kena

sha my heart berkata...

ijam: itu sudah tentu

Yatie Awang berkata...

itu semua rahsia Allah...kita cuba berusaha kan?

Wanita suka mengumpat sulit dikapankan

Puan Kutu berkata...

jodoh tu dah tertulis..org yg tak nak kawen nie pun dpt kawen awal.seru dah dtg..tak dapat nak tolak..(kata kt diri sendiri)haha...

anismelon berkata...

sekarang anis serah pd takdir..jodoh pertemuan di tngan Allah..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...