Aku Belajar untuk Melupakan | ! sha my heart

.

Selasa, 20 Disember 2011

Aku Belajar untuk Melupakan



Assalamualaikum.

Korang baca ayat kat atas ya. =)

Dulu, aku amat terasa dengan ayat ni. (Sebenarnya, ayat ni aku dah lama simpan).
Ayat terakhir paling aku terasa:

tapi sesuatu yang tak bisa (boleh) aku pelajari iaitu harus belajar tersenyum di saat orang yang aku sayangi, menyayangi orang lain

Pada waktu tu la, masa aku rasa tak boleh terima kenyataan, masa aku tak boleh doakan dia bahagia dengan orang lain. Kenapa? Bukan aku bermusuh. Tapi aku berasa aku dan dia masih dalam perhubungan.

Itu dulu. Aku dah boleh maafkan kesalahan dia, boleh doakan kebahagiaan dia. Sekarang ni, aku meniti bahagia. Alhamdu lillah.. 
Apa komen korang?

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

34 ulasan:

pena rozie berkata...

Tengah belajar ayat yg ke 2. Tak tau la bile akan terlaksana

Ana Farhana berkata...

huhu.. ske ayat tuu :)

Ana Farhana berkata...

huhu.. ske ayat tuu :)

the triplets berkata...

Ayat terakhir yang payah nk senyum tu...

gdsbnga berkata...

kalau saya berpisah dengan orang yang saya sayanggg , saya takan senyum selagi saya tak jumpe yang lebih sayang saya dari die . hihi

biela bell berkata...

betul..kita kena belajar melepaskan dia pergi..dan senyum selalu tanda kita seorang yang tabah dan kuat :)
Allah knows everything dan semuanya ada hikmah,,

Bui Junaidi berkata...

soal hati ni kdg2 sukar dimengerti..asalkan jgn sampai memudaratkan diri sendiri jer yer..

Raisya Haris berkata...

Adik pernah rasa apa yang akak sha rasa. Tapi adik dapat maafkan dia dan cuma mampu tersenyum bila nampak dia bahagia. ^^

Pendamba Mawar berkata...

cantik ayat tu.. suah untuk senyum tapi tak mustahil.. kuat2

Eza Boom Boom :) berkata...

mendalam maksudnya :(, but it is TRUTH.

sha my heart berkata...

pena: sooner or later, it will =)

sha my heart berkata...

ana: suka ye.. sakit kot. haha~

sha my heart berkata...

triplet: yup.. susah kan.. hihi~

sha my heart berkata...

gdsbunga: oo, begitu..

cik abbit berkata...

dear awak semoga tabah kite pon ade penah rase perasaan cmtuh tp kan kite anggap yg die bukan jodoh terbaik untuk kite

Halimaton Saadiah Ngah Latip berkata...

terima kasih untuk entri ini

Rosalia berkata...

sy jg penah merasa btw dalam diam kita dh pun bljr tersym disaat si dia yg kte syg menyanyangi org lain. percaya tak? :D

khairul akmal bin azman berkata...

suke ur quotes!

sgt mmberi manfaat!

khairul akmal bin azman berkata...

bgus la!
suka org bermaafan

sha my heart berkata...

bella: tq dear

NUR AYNIE berkata...

huuhuh....yang last tu mmg pyh nk buat tp aini dh pnh buat dh huhuhu

sha my heart berkata...

sis bui: ok jer. =)

sha my heart berkata...

raisya: i see

sha my heart berkata...

PM: iya, dah lepas dah semua tu. sekarang ni meniti bahagia

sha my heart berkata...

eza: ya ya =)

sha my heart berkata...

cik abbit: cerita lama la..

sha my heart berkata...

halimah: sama2..

Gadis Pantai Timur berkata...

aku antara manusia yang terpaksa tersenyum melihat orang yang aku sayang menyayangi orang lain.

sha my heart berkata...

rosalia: percaya je..

sha my heart berkata...

khairul: tq bro =)

sha my heart berkata...

aini: kan kan.. =)

sha my heart berkata...

gadis: ye ke.. tak pe, ramai lagi yg sama mcm tu. =)

aimie amalina berkata...

huwaaaa
sgt tabah utk melakukan ini
tapi tiada yg mustahil kan :))

Prince George I berkata...

Weyyy .. aku sudah berkunjung nih ....

aku sudah follow kamu ..
tinggal tunggu follback dari kamu ..
:):) salam blogger (*Indonesian)


all:Butuh motivasi yg "GAUL" ???

silahkan datang ke ==>www.jorcmotivator.blogspot.com
Ane tunggu kedatangan kalian ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...