Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2011

Fesyen Lelaki Korea- SuJu

Assalamualaikum.


Entri kali ini menempek gambar dan gaya kumpulan lelaki Super Junior a.k.a SuJu, dari negara Korea Selatan.


Jom layan gambar dan gaya fesyen mereka.








Stail juga fesyen diorang, kan

P/s: Aku letakkan water mark sebab orang lain tak boleh senang-senang je copas (copy and paste). Kalau korang nak gambarnya, pergi google sendiri la. Penat tau nak cari satu persatu ni. Hihi~


Entri yang berkaitan:

Fesyen Lelaki Korea, Cool 
Fesyen Lelaki Korea

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!



Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 

Kalau rasa entri ni ada nilai dan berguna, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

Tips Persediaan Bila Ada Orang Nak Masuk Dapur Kita

Assalamualaikum.

Meh baca sketsa ni:
 "Esok, Mak Njang nak tolong masak."

'Ha, nak tolong masak?'


Nampaknya bertambahlah tugas aku. Bukan apa, kalau kita masak sendiri, dapur sendiri tak de la kisah sangat. Tapi kalau ada yang nak tolong masak, kena la dapur lebih kemas.

Meh baca persediaan untuk dapur kita dimasukki orang.

1. Peti sejuk
Perlu pastikan kemas dan bersih. Barang-barang perlu teratur dan tersusun. Tak boleh bersepah-sepah.

2. Kain buruk Kain buruk kena bersih putih suci murni gitu. Kalau guna sendiri, kita tahu la kan mana satu kain buruk buat angkat periuk, lap meja dan lap pinggan.

3. Periuk belanga
Kalau guna sendiri tak kisah pun warna apa tapi kalau ada yang membantu kenalah bersinar-sinar.


4. Pinggan dan cawan
Yang ni pun kena beri perhatian jugak. Orang datang dan nak makan juga, paling tidak pun minum segelas air. Jadi kena la pastikan set peranggu meja ini sentiasa elok dan sedia untuk digunakan.


5. Lantai
Lantai mestilah bersih dan bebas habuk.

Ha…

Aktivitiku Sepanjang Peninggalan Kalian

Jawapan Teka Teki Haiwan, Kelakarlah

saja letak gambar anak kucing ni. Kucing kan haiwan juga.

Assalamualaikum.
Hari tu aku ada tanya soalan teka teki berkaitan dengan binatang. Soalannya ialah:

1. Apa nama ibu bapa Transformer?

2. Kuda apa yang sangat girang?

3. Binatang apa yang paling besar dalam dunia?

4. Binatang apa yang ada 3 kepala, 6 kaki?


Jom kita tengok jawapan teka teki daripada bloggers. Aku bahagikan ikut nombor soalan ya.


1. Apa nama ibu bapa Transformer?


Aiman : erk.. diorang lahir ke T_T

Panggil Aku Han:  transparent

AciDFlynNWraitH : Transparent


Jawapan sebenar:Transparent. Pandai juga korang ni ya.. XD



2. Kuda apa yang sangat girang?

Aiman : donkey ?

Panggil Aku Han:  kudapat duit

AciDFlynNWraitH : kuda kepang


Jawapan sebenar: Ku dapat rezeki terpijak. Kan lebih riang gembira dan girang daripada dapat duit je. Hihi~


3. Binatang apa yang paling besar dalam dunia?

Aiman : ikan paus lerrr

Panggil Aku Han:  IKAN PAUS BETINA OBESITI BUNTING ANAK KEMBAR ENAM

AciDFlynNWraitH : ikan


~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ :ikan p…

Ku Lihat Bintang

Minta Pendapat: Nak Turun ke Tak?