Langkau ke kandungan utama

Terima Kasih Masalah


Assalamualaikum.

Entri peribadi.

Malam tadi, aku tak dapat nak lelapkan mata. My mind keep thinking and thinking. My eyes crying and crying until my pillow become wet.

Satu perkara yang bermain di fikiran. Tapi berbagai cara aku fikirkan. Hala yang berbeza juga supaya menemui jalan yang tepat dan keputusan yang jitu.

Setelah mengorbankan malamku, akhirnya aku dapat kesimpulannya.

Aku seperti berada dalam sebuah situasi dalam drama bersiri Korea yang popular.


Hari ini, aku masih boleh tersenyum dan senang hati. Tak apa la, aku layankan dulu cara dia. Awak jangan nakal-nakal tau. Haha~

Terima kasih masalah. Kerana denganmu, aku makin kuat =)


P/S: Mesti korang peningkan? Yang penting aku tak pening. Aku tahu dan jelas apa yang aku buat. Tapi aku tak dapat nak kongsikan di sini. Private and confidential. Haha~

P/s/s: Kalau awak tak faham, awak cari saya k. Nanti saya terangkan segala-galanya pada awak. Cuma satu yang saya pinta pada awak, jangan tuduh saya bukan-bukan sebelum awak tahu kebenarannya.


P/s lagi: Terngiang-ngiang lagu Istikharah Cinta by Sigma.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker