Siapa Orang Tua Dalam Logo KFC ? | ! sha my heart

.

Sabtu, 15 Oktober 2011

Siapa Orang Tua Dalam Logo KFC ?



Adakah anda kenal siapa orang tua yang tersenyum dalam logo Kentucky Fried Chicken atau singkatannya KFC? dan bagaimana tertubuhnya KFC?


Beliau ialah Kolonel Harland Sanders, pencipta resepi KFC. Lahir pada 9 September 1890 dan mula membuka operasi KFC pada usianya 65 tahun. Kerana itu janggut dan rambut didalam logonya berwarna putih (uban).

Beliau sebenarnya adalah seorang tentera darat Amerika, namun selepas pencen, beliau tidak memiliki wang walau sesen pun.

Pada masa itu, beliau hanya memiliki kepandaian dalam memasak dan merempah ayam goreng yang diciptanya.

Rasanya sangat istimewa pada waktu itu. Resepi itu kemudiannya dijual di restoran-restoran.
Kini KFC berkembang pesat dan memiliki outlet yang lebih dari puluhan ribu diseluruh dunia.


Sumber



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

22 ulasan:

sobri yaacob berkata...

oo..
kisah si owner kfc..masa2 mula2 nak buat pniagaan susuh gak..
coz ramai yg reject idea dia..
skrg antara syarikat mknan sgera yg bpngaruh di dunia :)

Anif Abdullah| AA berkata...

kalau masuk kelas usahawanan,mesti lecturer akan citer pasal dia.. naik semangat time tuh..

riva'i berkata...

itu foto bapak saya.
knapa di posting?

Khairil berkata...

kolonel tu dah mati dah kan?..

Rara. berkata...

kfc~ very de like :)))

sedaapppp!!!!

sis92 berkata...

wee tadi baru makan kfc..nyum3

HIdayah berkata...

betul betul betul.=D

iMBobo berkata...

yg pasti persatuan ayam sedunia tidak menyukai lelaki ini hehe

Run Away berkata...

kepciken yang best dan sedap....;d..

Bui Junaidi berkata...

tak berapa suka KFC..tp kalau org beli free,mau jugak...hahaha

sha my heart berkata...

Sobri:ya betul. orang kata, bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian =)

sha my heart berkata...

Anip: a ah.. fofular sangat kan? =)

aimie amalina berkata...

alololo
comel nye atok kehepsi niiii
hehehe

sha my heart berkata...

Rivai: Wah, sejak bila jadi bapa u? haha~

sha my heart berkata...

en Kharil: ye ke? tak tau pula

sha my heart berkata...

rara: kite suka ayamnya.. =)

sha my heart berkata...

sis92: tak baik makan menunjuk :P

sha my heart berkata...

hidayah: apa yang betul?

sha my heart berkata...

Mr bobo: kenapa pula? hehe~

sha my heart berkata...

run away: boleh la.. kalau tak, tak kan KFC bertahan sampai ke hari ini kan? =)

sha my heart berkata...

sis Bui: ye ke? suka McD ke?

sha my heart berkata...

aimie: hensem kan pak cik ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...