Langkau ke kandungan utama

SEGMEN: BLOGLIST CUTIE MUTIE


Ada tuan blog ajak masuk bloglist daa. Lama tak join.

Sis92 mencari 25 blogger cutie mutie untuk menjayakan segmen yang pertama kali beliau buat ni..

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN


  • Letakkan banner di atas dgn tajuknya Segmen:  Bloglist cutie mutie -DONE
  • Berikan 5 point tentang blog ini dan jangan lupa linkkan ke blog sis..

    1. Polkadot
    2. Menggelarkan dirinya Sis92, agak unik
    3. Student UiTM
    4. Blog yang comel
    5. Pasti orangnya pun cute jugak kan?

    *Macam ni ke pointnya? Kurang jelas.

  • Letakkan blog sis dalam bloglist awak juga :) - OK

  • Tarikh tutup 23 Oktober 2011 - Lambat lagi tapi Sis nak cari 25 jer. Cepat-cepat sape yang mahu masuk.

    P/s: Terima kasih kepada Aiman kerana tegur tak letakkan link pada banner. Dah lama tak join segment, dah terlupa. Haha~

    Bagus mamat ni, kalau aku ada tersilap tak buat link je, terus dia tegur. Dah macam adikku sendiri dah dia ni.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker