Ramalan Tarikh Kematian Sendiri Tepat | ! sha my heart

.

Selasa, 11 Oktober 2011

Ramalan Tarikh Kematian Sendiri Tepat

Assalamualaikum.

Hari ni aku terkejut lagi dengan berita pasal kematian yang rasanya agak unik.

Bacalah..


LAMAN Twitter Mikey Welsh yang meramalkan kematiannya.

CHICAGO, Amerika Syarikat (AS) - Ramalan bekas pemain gitar bes kumpulan rock Weezer, Mikey Welsh bahawa dia bakal menemui ajal pada 9 Oktober lalu menjadi kenyataan apabila dia itu ditemui mati di bilik hotel penginapannya kelmarin, lapor beberapa buah akhbar semalam.


Welsh meninggal dunia dipercayai kerana mengambil dadah secara berlebihan pada usia 40 tahun. Dia menginap di hotel berkenaan di sini kerana mahu menonton persembahan Weezer.


Ramalanku Benar Belaka

Selebriti itu meramalkan dengan tepat lokasi dan masa kematiannya di laman perkongsian sosial, Twitter pada 26 September lalu.

"Saya bermimpi saya mati di Chicago pada hujung minggu depan kerana diserang sakit jantung semasa tidur. Saya perlu menulis wasiat saya sekarang," kata Welsh dalam akaun Twitter miliknya.

Kemudian dia berkata: "Pembetulan, saya akan mati pada hujung minggu satu lagi."


Peramal tepat

Selain ramalan tepat itu, pemuzik berkenaan turut membuat beberapa ramalan berhubung peristiwa yang akan berlaku dalam akaun Facebooknya. - Agensi dalam Kosmo


Kataku:

Setiap orang mempunyai keistimewaan masing-masing.


Kehandalan meramal mengingatkan aku pada sotong Paul yang membuat ramalan tentang kejohanan bola sepak dunia.

Biasanya orang Islam akan tahu pasal kematiannya apabila sampai 100 hari. Ada tanda-tandanya.



Bacaan yang berkaitan:

Di temui mati pada hari lahir



Sakaratul Maut

Tanda-tanda kematian orang Islam

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

15 ulasan:

khairul berkata...

ajal dh sampai

Diana @ bilakukatacinta berkata...

memang sengaja mencarik maut - sebab: telan dadah banyak2....hmmm.....

sha my heart berkata...

Khairul: A ah..

Ijah EmoTemo berkata...

klu ajal dah smpi mmg xboleh nk ckp apa2 huhu

ABU berkata...

kalau dah ajal tak kemana..

[sutera kasih] berkata...

masa dia dh cukup...

Syukri Mohtar berkata...

dah time guitarist ni pergi..yahh..sotong Paul lagi hebat..hehe.

aimie amalina berkata...

haiyoooo
cm takot je tawu bile mati
tap bile tawu mati
sekurgnye ada masa utk bertaubat kan..
emm...

sha my heart berkata...

Diana: Ye ke? Tak tau plak

sha my heart berkata...

Ijah: betul tu =)

sha my heart berkata...

Abu: ye, tak kan ke mana2 dah. Kita pun hak-NYA

sha my heart berkata...

Sutera: masa tak ada

sha my heart berkata...

Syuk: sotong lagi power. haha~

sha my heart berkata...

Aimie: Umat Islam akan tahu kematiannya tapi sama ada orang tu akan sedar atau tak, itulah penentu-NYA.

semoga kita mendapat yg terbaik.

Sylangster Pressure berkata...

best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...