Langkau ke kandungan utama

Makna Tersirat di Sebalik Zikir Semasa ditimpa Ujian

Assalamualaikum.

Mari kita ketahui di sebalik kata-kata ini berhubung kait dengan ujian =)


Innalillahiwainnailairojiu'n ▬ Aku DIUJI lagi, YA ALLAH
 
Subhanallah ▬ ► UJIAN apa yang KAU berikan ini

MasyaALLAH ▬ ► mengapa aku mempersoalkan TAKDIRMU lagi?

Astaghfirullahaa'zim ▬ ► Maafkan aku, Ya Allah aku pertikaikan KEKUASAANMU

Allahhuakhbar ▬ ► kuatkan HATI nuraniku hadapi semua ini dalam menggapai REDHAMU

Alhamdulillah ▬ ► ku tahu selepas ini ada HIKMAH kebahagiaan PEMBERIANMU


Semoga kita tabah menghadapinya.

Adalah lebih elok dan berkat kalau kita menyebut perkataan yang istimewa ini berbanding dengan Oh My God (OMG). Ada yang sebut oh my gosh atau OMJay. Daripada sebut perkataan yang tidak mengingatkan kita kepada Pemilik Alam ini, adalah lebih baik kita mengingatinya.

Pernah diriwayatkan bahawa sekumpulan lelaki melihat wanita cantik. Seorang lelaki menyebut "Subhanallah" sebab terpesona dengan kecantikan perempuan itu. Di akhirat, kawan-kawannya dapat masuk Syurga kerana satu perkataan memuji ALLAH yang lahir dari lidah lelaki tersebut. - Kerana Lidah, Tanyalah Ustaz, TV9.

Jadi, mari kita amalkan zikir =)
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

8 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)