Makna Tersirat di Sebalik Zikir Semasa ditimpa Ujian | ! sha my heart

.

Khamis, 27 Oktober 2011

Makna Tersirat di Sebalik Zikir Semasa ditimpa Ujian

Assalamualaikum.

Mari kita ketahui di sebalik kata-kata ini berhubung kait dengan ujian =)


Innalillahiwainnailairojiu'n ▬ Aku DIUJI lagi, YA ALLAH
 
Subhanallah ▬ ► UJIAN apa yang KAU berikan ini

MasyaALLAH ▬ ► mengapa aku mempersoalkan TAKDIRMU lagi?

Astaghfirullahaa'zim ▬ ► Maafkan aku, Ya Allah aku pertikaikan KEKUASAANMU

Allahhuakhbar ▬ ► kuatkan HATI nuraniku hadapi semua ini dalam menggapai REDHAMU

Alhamdulillah ▬ ► ku tahu selepas ini ada HIKMAH kebahagiaan PEMBERIANMU


Semoga kita tabah menghadapinya.

Adalah lebih elok dan berkat kalau kita menyebut perkataan yang istimewa ini berbanding dengan Oh My God (OMG). Ada yang sebut oh my gosh atau OMJay. Daripada sebut perkataan yang tidak mengingatkan kita kepada Pemilik Alam ini, adalah lebih baik kita mengingatinya.

Pernah diriwayatkan bahawa sekumpulan lelaki melihat wanita cantik. Seorang lelaki menyebut "Subhanallah" sebab terpesona dengan kecantikan perempuan itu. Di akhirat, kawan-kawannya dapat masuk Syurga kerana satu perkataan memuji ALLAH yang lahir dari lidah lelaki tersebut. - Kerana Lidah, Tanyalah Ustaz, TV9.

Jadi, mari kita amalkan zikir =)
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!




Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang. 
Kalau rasa entri ni amat berguna dan bernilai, sila tekan +1 kat bawah ni, ya.

8 ulasan:

AcidFlynN Wraith berkata...

zikir dan mengingati Allah tak kira susah atau senang.

Anif Abdullah| AA berkata...

perkongsian yg bagus kak :)

*nak berlepas naik flight ni.. :(

sha my heart berkata...

Acid: Ya.. tapi kadang terlupa jugak, kan? =)

Sebab tu kena selalu ingatkan =)

sha my heart berkata...

Anif: Sharing is loving, not caring anymore. Haha~

Naik leklok ye Anip =)

amna berkata...

like ketat ketat :)

Syuxer berkata...

sebutan WTF, oh My god dan macam2 lagila lebih digemari oleh orang melayu yang berstatus ISlam..oh memalukan..;(

sha my heart berkata...

Amna: =)

sha my heart berkata...

Syuxer: sy pun selalu sebut, terpengaruh dgn kawan. hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...