Ditemui Mati Pada Hari Jadi | ! sha my heart

.

Isnin, 10 Oktober 2011

Ditemui Mati Pada Hari Jadi

Assalamualaikum.

Jom baca berita ni.


Mayat Mohammad Hafiz yang hilang kelmarin ditemui mati lemas oleh pasukan bomba dan penyelamat semalam.



KEPALA BATAS – Dua sahabat yang hilang selepas tenggelam secara tiba-tiba ketika mandi bersama 13 rakan lain di muara Sungai Muda di Kampung Kuala Muda, Penaga di sini kelmarin ditemui mati lemas semalam.

Mayat Mohammad Hafiz Mustapa, 13, ditemui pada pukul 10.30 pagi oleh anggota Jabatan Pertahanan Awam Malaysia (JPAM) kira-kira satu kilometer dari lokasi dia bersama seorang lagi rakan, Mohd. Harraz Bukhori, 13, tenggelam pada pukul 5.30 petang kelmarin.

Amat menyedihkan Mohammad Hafiz ditemui mati pada hari dia menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-13 semalam.

Sumber: Kosmo online.
Oleh RIZAM ZAKARIYA
mohdrizam@kosmo.com.my

Kataku:

Innalillah..

Banyak juga yang aku dapat tau kes macam ni. Mati pada hari lahir atau selepas hari lahir. Tak kurang juga mati sebelum beberapa hari menjelang hari lahir.

Kita tak tahu bilakah kita akan pulang ke sisi-NYA.

Maka, kena sentiasa bersiap sedia.



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

6 ulasan:

Syukri Mohtar berkata...

mati lah yg paling dekat dengan kita..


lagi satu,jgn lah main kat tempat bahaye camtu..

Rara. berkata...

Innalillah~ semoga rohnya dicucuri rahmat.

amna berkata...

Innalillahiwain'nailaihirajiun..

al-fatihah..
kematian itu pasti, tidak akan terlambat walau sesaat T.T

sha my heart berkata...

Syuk: tahu tak pe..

sha my heart berkata...

Rara: amin..

sha my heart berkata...

Amna: Betul tu, dear.

Tak kan lewat atau awal walau sesaat.

Al-fatihah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...