Langkau ke kandungan utama

BE Pertama, Terima Kasih Nuffnang!







































Assalamualaikum.

Nampak tak?

Alhamdu lillah, aku dipilih oleh Nuffnang untuk merasai apa itu Bufferd Earning (BE).

Sebelum ni, aku berjaya mendapat metered buffered (mCPM) dan CPC sahaja.

Aku pun tak sedar pada mulanya. Ye la, ramai juga kata Nuffnang dah susah nak bagi BE dan beralih arah. Tapi aku setia, malas nak guna yang lain, kena tunggu lama pula. Status kesetiaan (gliterati) pun penting padaku, tanda aku setia.


BE yang berlari dalam blog ini setakat ini adalah iklan Shell tu.

Harap-harap minggu depan dapat sambung lagi BE ya Nuffnang =)

Terima kasih Nuffnang. Akan ku teruskan kesetiaan ini.

Sesiapa yang belum mendaftar, sila la ke laman web Nuffnang ya. Ini linknya: http://www.nuffnang.com.my/

P/s: Aku silap isi borang, patut la berkurun nak tunggu dapat BE. Haha~ So, penting isi dan lengkapkan juga kemas kini biodata dan blog manager tau.

Entri yang berkaitan:

Tips Cara Nak Tambah Duit Dalam Akaun Nuffnang



Terima kasih Nuffnang

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

              

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker