Aku Nak Jadi Superman! | ! sha my heart

.

Rabu, 12 Oktober 2011

Aku Nak Jadi Superman!

Assalamualaikum.

Entri berita.
Dalam dunia ni ada jer yang perkara pelik-pelik, kan?

Bedah untuk kelihatan seperti Superman



KISAH Herbert Chavez yang mahu kelihatan seperti Superman juga disiarkan di laman YouTube pada Sabtu lalu.


MANILA - Seorang lelaki Filipina yang obses dengan watak Superman telah menjalani pembedahan dalam usahanya untuk mengubah dirinya menjadi adiwira itu.


Klon

Lelaki itu, Herbert Chavez, 35, telah beberapa kali melakukan pembedahan plastik dalam tempoh 16 tahun semata-mata ingin mendapatkan dagu dan hidung seperti Superman, lapor televisyen ABS-CBN.

Dia juga melakukan suntikan silikon di bibir dan implan bahagian paha untuk kelihatan lebih berotot, kata laporan tersebut.


Akuan Facebook miliknya memaparkan puluhan gambar dan kapsyen menerangkan mengapa dia melakukan pembedahan plastik untuk menjadi Man Of Steel atau Superman.


Sejak kecil

"Saya bercadang untuk kelihatan seperti Superman sejak kecil lagi. Saya mahu menjadinya dan kelihatan seperti Superman akan membuatkan saya gembira dan berpuas hati asalkan saya tidak mengganggu sesiapa," katanya menerusi Facebook semalam. - AFP dalam Kosmo.


Kataku:

Perlu ke obses?

Ni la pentingnya parents duduk bersama tonton tv dengan anak-anak dan terangkan apa yang boleh dan apa yang sekadar fantasi.




Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

5 ulasan:

ABU berkata...

tak de pic ke?.. nak jugak tengok..

peyansanstaro berkata...

Bahaya ne..
Buat abis duit je..
Ayooo =P

sha my heart berkata...

Abu: malas nak edit buang gambar perempuan free hair, so buang je. Haha~

sha my heart berkata...

Peyan: yup bahaya bila percaya apa yang tak wujud tu wujud.

A ah, membazir je

Nur berkata...

ada gak orang obses sampai macam tuh sekali kan. Hoh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...