Subhanallah, Betapa Bermakna Semua Maksudnya | ! sha my heart

.

Khamis, 22 September 2011

Subhanallah, Betapa Bermakna Semua Maksudnya




Assalamualaikum

Entri agama.

Marilah kita mula menghayati maksud doa ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat.



“Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)”
...
“Warhamni (sayangi aku)”

“Wajburnii (tutuplah aib-aibku)”

“Warfa’nii (angkatlah darjatku)”

“Warzuqnii (berilah aku rezeki)”

“Wahdinii (berilah aku petunjuk)”

“Wa’Aafinii (sihatkan aku)”

“Wa’fuannii (maafkan aku)"


Sumber: Facebook


Subhanallah. Terlalu besar dan suci maknanya, kan?

Marilah kita bersama-sama untuk fahami makna dalam solat supaya solat kita lebih kusyuk =)


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

14 ulasan:

Anif Abdullah| AA berkata...

nice..
anip ade tag akak :)

tunz berkata...

minta izin copy yer.

Panggil Aku Han berkata...

setiap kata2 dlm solat cukup indah jika kita betul2 menghayatinya..:)

sergeant keroro berkata...

nice sharing. peringatan untuk diri sendiri :)

sha my heart berkata...

Anip: A'ah.. Nice giler kan? :)

Tq ya Anip. Dah masukkan dalam Penghargaan blog kat menu atas tu =)

sha my heart berkata...

Kak Tunz: OKay sis =)

Semoga bermanfaat

sha my heart berkata...

Han: Ya, sangat bermakna dan cukup indah kan? =)

sha my heart berkata...

Keroro: Sama2 la ingat ingat mengingati =)

iMBobo berkata...

sbb tu kite jgn sesekali tgl solat sbb dlm solat tu ada doa utk diri sendiri :)

sha my heart berkata...

Mr Bobo: Yup, bro.

Pendamba Mawar berkata...

sangat bermakna.
cuma kita manusia kadang selalu memandang remeh tentang hal macam ni.

jika sudi jom komen entri pendamba

peyansanstaro berkata...

sungguh bermakna..
terima ksh atas prkngsian info..=)

amna berkata...

tutupi aib2 kami, amin..
berikan rezeki, amin..

tq share :)

kotak bulat berkata...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...