Selasa, 13 September 2011

Kutu Banyak Giler Kat Rambut! Gelinya

Assalamualaikum.

Entri peribadi.

Malam semalam, aku sedih sebab duit hilang tapi paginya aku bermimpi tentang kutu.

Aku mimpi kakakku menyisir rambutku dan kutu banyak sangat di sikat. Ada kutu yang besar, ada yang kecil. Banyak sangat. Eee, gelinya! Bergegas aku lari dan ambik sikat buluh untuk perangkap kutu. Aku cuba gunanya sendiri dan hasilnya sekali sikat, ada juga yang melekat tetapi kutu kecil. Semuanya aku bunuh.


Itu la mimpiku. Aku google cari tafsirnya..

Orang kata kalau mimpi pasal kutu ni membawa kebahagian atau mendapat rezeki secara mendadak.

Kalau mimpi membunuh seekor kutu maknanya dapat keberuntungan yang besar (sumber). Jadi, aku mimpi bunuh banyak ni maknanya? Dapat keuntungan yang banyak ke? Haha~

So far, aku tak nampak kat mana rezeki akan sampai. Adakah dari langit? Yang pipih datang melayang, yang bulat datang bergolek.

Ada jugak dari yang aku baca tu, dia pernah mimpi pasal kutu ni banyak kat rambut dia. Then, dia kahwin awal tanpa dirancang. Kahwin awal pun rezeki jugak.

Ada tafsiran yang negatif juga pasal kutu ni. Kalau kutu ni duk kat baju, maknanya ada orang nak kutip hutang atau hutang akan bertambah.


P/s: Aku rasa aku mimpi tentang kutu ni sebab aku terfikir tentang kutu malam semalam. Itu adalah minda bawah sedar yang paparkan tentang apa yang melekat dalam fikiranku tertayang pada skrin mimpi.

Korang pernah tak mimpi dan ianya menjadi kenyataan? Maksud aku tafsiranya menjadi kenyataan.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

13 ulasan:

Arif Aiman berkata...

kutu pun boleh masuk mimpi...

untungla dpt igt mmpi..
boleh google.. ahaaa XD

peyansanstaro berkata...

tanda nak kawen cepat la tu...
hahahah=P

Pendamba Mawar berkata...

mauk mimpi dasyat!

sha my heart berkata...

Aiman: sebab fikirkan kutu.. geli. sebab tu la masuk mimpi =)

mimpi akan berlaku apabila kita keep on thinking of something atau kita tak lepaskan (kusut) fikir pasal tu.

hehe~ kalau tak ingat tak leh la cari tafsir.

sha my heart berkata...

peyan: calon pun tak de..

abghani berkata...

dua tafsiran dpt rezeki atau sedut rezeki org..itu lah kutu suka sedut darah.

Anif Abdullah| AA berkata...

cehh.. camne leh terfikir tentang kutu? kalau rezeki masyukk,untung la.. ~get ready :P

Diana @ bilakukatacinta berkata...

kutu+rezki masuk? macam menarik je...

p/s mase duk hostel dulu...pernah kena ancaman kutu....tp kami semua takdelah semua keje gaji mahsyuk. Nape ek?

sha my heart berkata...

pendamba: kamek tak mauk mimpi dasyat. kamek takot. haha~

sha my heart berkata...

Abg Ghani: ye ke? hihi~

sha my heart berkata...

anif: ntah la..
kena sediakan bank sebuah ni. hehe~

sha my heart berkata...

Diana: yg jadi kalau mimpi la.. kalau real, tak dapat kebahagiaan la. itu dah kes lain. hihi~

Tanpa Nama berkata...

Law mimpi amek telur kutu je ats pale cmane plak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...