Langkau ke kandungan utama

Kajian Pengesanan Graduan Untuk Konvokesyen Universiti Malaysia

Assalamualaikum...


Sekarang ni dah masuk musim konvokesyen kepada bakal graduan di universiti dan kolej di Malaysia.

Aku sertakan link yang perlu korang jawab untuk membolehkan korang ambik jubah. Kalau tak, sila pakai jubah sendiri. Haha~ Mana boleh.. Kena pakai jubah yang institut sediakan.



Link ini adalah untuk mengesan graduan sama ada telah bekerja atau duk tanam anggur lagi. Kekeke~


Aku dah buat. Tak ada la banyak sangat soalan soalselidiknya. Tapi boleh tahan la. Ada 6 bahagian tu yang lambat sikit nak jawab.

Yang bahagian depan tu, ada yang automatik terisi, mungkin sebab aku dah isi masa konvo tahun 2009 atau universitiku isikan sebab pelajar postgraduate atau penaja kewanganku, Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia yang tolong isikan. Terima kasih.

Oh ya, websitenya pun tak berat sangat. Guna broadband yang berkelajuan biasa pun boleh load.

Sukanya aku sebab tak perlu pergi ke kedai CC untuk isinya. Biasanya susah nak load web kerajaan ni. Aku isi waktu siang, pukul 2 petang ni. Kira ok la kan. Ringan walaupun siang.


Terima kasih dan selamat berkonvo ya.


Tag: Universiti Utara Malaysia (UUM), Universiti Teknologi Malaysia (UTM), Universiti Putra Malaysia (UPM), Universiti Malaya (UM), Universiti Sains Malaysia (USM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Malaysia Sarawak (Unimas), Universiti Malaysia Sabah (UMS), Universiti Malaysia Perlis (Unimap), Universiti Teknologi Petronas (UTP), Universiti Institut Teknologi Mara (UiTM), syarat ambik jubah konvokesyen, konvokesyen 2011, konvokesyen IPTA, IPTS, kajian pengesanan graduan.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!






Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.

              

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker