Langkau ke kandungan utama

Kempen Jom Beri Duit Raya-Jom Join


Aku nak join kempen duit raya yang dijalankan oleh teman baikku, Keroro.

Ini petikan dari blog keroro, dia bagi copy daa..

Bagaimana?


Mudah sahaja. Korang cuma perlu ikhlaskan diri untuk klik iklan di setiap blog yang korang lawati, hehe.

Aku tahu kebanyakkan (baca : mostly) daripada kita semua ni memang malas gila nak klik iklan kat blog orang. Tapi nak orang datang klik iklan kat blog kita kan? #rollingeyes

Jadi, apa salahnya di bulan raya ini, setahun sekali kita rajinkan diri untuk klik iklan setiap blog yang kita lawati. Tahun ini kita beraya sebagai blogger, jadi mesti kena ada duit raya kan. Walaupun setiap klik itu cuma bernilai beberapa sen, tapi jikalau dikumpulkan dalam masa sebulan, insyaAllah boleh dapat lebih dari RM 2 setiap seorang. Kan? #sengih

Itu sahaja, mudah dan senang je kan?
Camne nak join kempen ni bro?

Mudah jugak, korang cuma perlu copy paste entri ini, dan backlink kepada blog yang berkenaan. Contoh,
Freaky nampak entri ini di blog aku, Freaky copy dan backlink kepada aku. Tia pula nampak entri ini dari blog Freaky, Tia copy dan baclink kepada Freaky.

Bila korang dah join kempen ini,  tanamkan sifat amanah dan jujur serta ikhlas dalam diri. Ikhlas memberi duit raya kepada orang lain, tanpa menyatakan korang dah klik iklan si polan sekalian.

Itu sahaja rasanya, aku tak paksa korang. Korang join dengan kehendak korang sendiri.




Aku nampak dari blog ko, jadi backline kat ko la kan?

Ok, aku backline kepada blog http://platunkhaz.blogspot.com/2011/08/plan-no-535-kempen-jom-beri-duit-raya.html.



Aku pun mula-mula keliru sama ada ia salah tapi dia dah jawab. Korang layan je la mesej aku dengan Keroro ni:


Noor Hapisah
  • Assalamualaikum.

    Aku nak tanya, boleh ke buat klik-klik iklan mcm segment ko pasal duit raya tu?

    Sebab aku baca kat sini:

    http://aizuddin.com/hukum-menyertai-nuffnang-advertlets-dan/
    Hukum Menyertai Nuffnang, Advertlets Dan ...
        aizuddin.com
       Semakin ramai blogger-blogger baru yang muncul. Sama ada sengaja nak muncul atau tak sengaja. huhu. Berblog kerana wang? minat? hobi? atau sebab-sebab lain? Ramai di antara blogger mengharapkan blognya dapat menjana wang yang banyak terutamanya dari iklan nuffnang.


    yg mana link kat atas ni, aku ambik dari blog ko jugak, entri yg ni:
·     
http://platunkhaz.blogspot.com/2011/07/plan-no-324-hukum-letak-iklan-di-blog.html


Mohon jelaskan perkara ini. Ewah, skema bagai. Haha~


Sila tunjuk ajar ku sifu.. Hehe~
Ko kan otai, kena la ajar aku. Aku kan newbie.. Haha~

  • Aku rasa aku dah jelaskan dalam entri tu. Mungkin ko keliru dengan term menyuruh orang klik tu kan?

    Ok, kat sini aku tak amalkan 'aku klik ko, ko kena klik aku'. Duit raya tu, aku dah terangkan bahaya aku nak kita ikhlas klik setiap blog yang kita masuk dalam sebulan raya ni, sebagai cara kita bagi duit raya kepada diorang.

    Bukannya aku paksa orang klik aku punya, atau menyuruh orang lain
Paksa orang lain klik iklan. Cuma ringankan tangan untuk klik iklan, sebab aku tahu mostly orang memang taknak tekan iklan tu, memang sengaja atau malas.

So, aku memang dah jelaskan. Lau nak join kempen bagi duit raya ini, just buat kempen tu, dah jangan duk meminta orang klik, tu je, atau pun.

Korang klik berdasarkan persetujuan masing-masing, kerelaan hati, takpe jugak.

Paham sekarang?

Aku pon dah lama mengkaji benda ni, sejak dari aku buat entri pasal hukum itu sendiri. Sebab tu aku bagi nama jom beri duit raya, bukan jom mintak duit raya.

Kan jauh berbeza term tu, hehe.

Banyak la ko newbie, kita sama-sama naik je pon. Haha


Noor Hapisah
  • Ooo, mcm tu rupanya..
    baru faham..

    Newbie la, bnyk tk tau.. haha~
  • Aku dh baca entri ko tapi kurg faham.. skrg ni baru faham.
    TQ2..
Ok, no problem :):)


So, jom la join.

Korang kena backline ke blog aku la sebab korang yang jumpa entri ni kat dan berminat nak join selepas aku dah terangkan pada korang.

Pasal nak klik iklan, ikut keikhlasan hati korang, sama macam Keroro terangkan dalam mesej tu. Aku tak nak makan duit haram. Hehe~ Kasar ayat.

Apa lagi, dah faham kan? Jom la join.


P/s: Minta maaf aku ambik mesej kita dan letak kat sini. Kalau aku edit, takut tersalah faham.


Terima kasih sudi baca entri ni. Sudi-sudikan diri ‘like’ kat bawah entri ni dan fan page atas sana ya. Sayang korang.


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!      

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)