Langkau ke kandungan utama

"100 Crew Reborn!!"

Assalamualaikum...

Aku nak join jugak la segment Keroro ni. Sebelum ni nampak jer ada banyak kawan-kawan aku join segment encik Azri ni. Er, skema tak aku? Haha~

Ingatkan tak sempat nak join, maka aku pun bermalas-malas la nak tengok bilakah ianya akan ditutup. Apa kata korang baca jer kat bawah tu.

PERHATIAN!!

100 CREW REBORN!! KINI DIBUKA

PENYERTAAN TERHAD

HANYA 50 ORANG DIPERLUKAN

Syarat-syaratnya : 

  • Buat satu entri yang bertajuk "100 Crew Reborn!!" -done
  • Letak Header di atas dan linkkan kepada entri ini -done
  • Letak Blog Sergeant Keroro dalam bloglist anda- done
  • Tinggalkan link entri- i'll
Mudah je kan?? 50 orang yang terawal jek.

Tarikh tutup : Bila dah cukup 50 orang, keh3


Dah lama kenal dengan mamat ni. Rapat masa kat MBU- Malaysian Blogger Unite - tempat borak-borak dan ping blog paling berpengaruh kat Malaysia. Tapi sejak Ezad tak de, rasa tak best kan?

Mesti ko pun ingat lagi pada masa dulu, kita selalu lepak sana, dengan Ezad, Nadea, Adibah, Abe Long, Liyana Hamid, Noor A'liya Hamid, Ezwan..

Tapi sekarang ni, tempat tu macam tempat ping jer.. Macam ganti Sahabat Blogger (SB) pulak, kan? Tak pe la.. Let's bygones by bygones.

Ko pun dah femes amos dah. Ada jer merata nampak ko. Hihi~ Aku tak jeles, cuma tumpang bangga..

Ok la, dah panjang aku merepek. Haha~

Semoga ada la ruang untuk aku menempek kat blog ko tu.. Wakaka~



Kalau korang nak masuk jugak, klik jer banner kat atas tu, okay.


p/s: Persahabatan tu manis, kan? Haha~ Apa yang aku merapu ni?

Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker