Langkau ke kandungan utama

Cerita Pasal Pak We Aku, Dah Ada Pengganti



Assalamualaikum...

Aku tak tau nak kelaskan entri ini jenis apa.. Entri peribadi tu sudah tentu.

Jom baca..


Aku ada pak we
dia tak la kacak mana
tak la berpendidikan tinggi
tapi aku sayang dia



Kami sama-sama bergurau
bermanja
kadang-kadang aku belanja dia makan
bahagia

Dulu aku bergantung kepadanya
tapi selepas dia dirampas
aku hidup sendiri

Jadi bila dia pergi
aku rasa agak kehilangan
sampai hati ada orang rampas kau
aku pasti kalau orang lain
pasti mereka akan menangis
meraung
menjerit
marah
benggang
tapi aku cool jer
memang la ada berbekas jugak di hati
tapi aku tak kisah
aku redha

Aku mengadu pada ayahku
lama selepas kejadian itu
ayah gelak jer
ayah ni, gelak pula..
orang tengah sedih ni


Pada suatu hari, ayah cakap
Ayah cakap dia akan carikan 'yang lain' untukku
aku gembira


Yes, akhirnya dapat jugak  aku dapat pengganti dia lagi
gembira, mesti la
dan aku akan sayang dia lebih
aku cepat berubah?
oh tidak!
ini keperluan

mesti korang hairan kan?
meh skrol kat bawah

l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
ll
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
Akhirnya aku dapat handphone baru
hehe~



handphone ye
bukan bf..
pak we tu hpku la.. hihi

korang fikir apa ha?

Haha~


P/s: Maaf la ye.. Kepala bengong sikit bila stress.

Bacaan lanjut:
Ayah Belikan Handphone
Ntah Pape

Terima kasih sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!





  

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker