Langkau ke kandungan utama

Top 10 Blogger Sengal Zone !

Assalamualaikum...

Kali ini setelah dipujuk rayu, maka aku pun tergerak la hati nak join segmen ni. Sebenarnya, dah lama aku tak join segmen atau contest. Aku copy jer dan letak kat draf..Rasa berat jer jejari nak menaip. Adoi..

Kalau korang nak join diri jadi sengal pun boleh. Jom, jom..

Top 10 Blogger Sengal Zone Mei !





Disebabkan encik Deeyaudeen Sabri off hari ini, maka beliau telah mengeluarkan satu segment yang mana diketahui umum, Top 10 Blogger.


          Kali ni syarat dia agak berlainan sikit ! Hehe.. Syarat dia lebih bebas dan senang la. Hehe. Jom ikuti syarat syarat ituwwww....





Mula mula, buat entri bertajuk Top 10 Blogger Sengal Zone !


kalau korang nak letak header blog / logo diatas dan link sekali pun boleh, kalau taknak pon takpe. Diterima jugak okeh !

Letak gambar anda dalam entri. ( Sesengal yang mungkin !)


Ini jer picnya. Sengal tak, sengal tak? Haha~

Ni pic kawan aku, dia nak ambik gambar sorang dia tapi aku dan rumet pun nak masuk jugak, kacau pic dia. Kami lari sikit ke depan. Sebab tu la muka sorang-sorang macam tu. Tiap kali dia nak ambik pic sorang-sorang, kami akan sibuk nak masuk. Bengang gile kawan aku tu. Haha~ Sorry la ek, saja ja nak gurau-gurau.



Cipta satu slogan untuk Sengal Zone dengan penuh kreativiti dan kekhusyukan..

Sengal, segalanya memang sengal. Hahaha

Lepas tu dah siap, letak link entri anda itu ke ruangan komen entri ni !
Tarikh tutup? Ermmm.. Pukul 9.30 MALAM, 9 Mei 2011!

*Pemilihan berdasarkan gambar dan slogan ! :)
        Sapa la 10 Blogger untuk blog Sengal Zone bulan ni kan?

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker