Langkau ke kandungan utama

Sutra Gempak (1)



Assalamualaikum...

Waduh, lari mood aku nak mengup date entri setelah line lembap giler.. Alhamdu lillah, dah kembali ok..

Aku nak cerita yang aku join Sutra Gempak. Gambar nanti la aku up load kalau ada kelapangan. Sutra Gempak ni adalah sukaneka tradisional, geng lepak-lepak.. Best jugak permainan tradisional yang dijalankan. Ada antaranya yang aku tak pandai main seperti tuju guli. Haha, bukan bidang aku. Hihi~




Best joinnya. Bukan best sangat join tapi just best lepak-lepak dengan ahli persatuan jer. Yang bestnya diorang kenal aku. Itu yang best. Majoriti lah yang kenal aku. Sebab aku pun aktif jugak dalam persatuan dan tak belagak. Haha, perasan jer~

Tapi macam biasa la mamat-mamat yang perasan 'cool dow' tetap pandang aku macam tu. Aku sabar jer la. Buat tak tau.

Dah tu, mamat yang sorang tu yang 'paling bajet dan cool' seperti biasa, snap-snap muka berjerawat banyak bila nak sembuh ni. Haha~ Nanti jangan lupa ko edit pakai photoshop dulu sebelum up load, k. Wahaha~ bajet je ko Sha.

Aku tetap aku. Seorang yang pemalu. Kalau orang tu tak pernah bercakap dengan aku, dah tu diam jer, memang aku pun diam jer la. Lain la kalau aku ringan mulut nak tegur.. Aku tegur budak-budak perempuan kelas yang aku pantau, kelas potong dan kelas umum. Lelaki aku tegur mereka yang pernah bercakap dengan aku je la.. Aku kan pemalu.

Itu jer kot ceritanya setakat ni. Nak cerita lebih-lebih, aku kena buat entri lain. Sebab aku tau tak ramai yang suka baca entri panjang-panjang.

Jom berekreasi, tajamkan minda..

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker