Langkau ke kandungan utama

Kapal Terbang Yang Anda Belum Pernah Lihat

Assalam.

Kali ni, aku nak tunjuk kat korang kapal terbang yang unik.. Korang pasti tak pernah lihat lagi kan? Haha, bajet je orang lain tak pernah lihat.

Aku ambil dari email yahoo group. Jom kita intai kapal terbang berbentuk unik. 


PLANE
you've never seen before



Panjangnya kapal terbang ni, macam pen jer. Dari Emirates







Ni kapal terbang dari Amerika. Comel jer..







Korang cuba teka, mana satu tempat duduk penumpang? Haha, kapal terbang macam ni pun ada.. Diorang nak laju kot, sebab tu kipas kat depan, besar giler pula tu.







Yang ni lagi besar kipas dia. Tempat duduk penumpang tepi jer. Haizs, macam-macam jenis la.. Lucu pun ada jugak.







FunAndFunOnly (www.mails4u.net.tc) 

Kapal terbang Boeing ni pula bentuk macam dolphin.. Comel jugak ek.





 



Ni kapal terbang syarikat Hawaiian. Banyak dia punya kipas, ada empat.








Wah, kecil dan padat. Haha~







 
Wah, lebarnya.. Inspirasi dari ikan pari.









Ada tiga tingkat.. Sape nak duk paling atas, angkat tangan.. Yang atas tu pasti untuk kelas eksekutif. Tengah untuk kelas business dan bawah untuk rakyat marhaien, kelas ekonomi. Kelas 8 Anggur tak de ke? Haha~











Korang nampak tak apa yang aku nampak? Wah, itik.. Cute la.










Tak cukup dengan kipas kat tepi. Kat atas badan kapal pun nak letak jugak.










Yang ni pun macam ikan pari daa.. Ke tepi, ke tepi,  ikan pari nak berlepas. Haha~




Haha, macam-macam jenis kapal terbang. Manusia kan kreatif..



Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker