Langkau ke kandungan utama

Festival Filem & Video Pelajar Malaysia (FFVPM) Ke-8, Cayalah!!!

Assalam.


  Aku menghadiri FFVPPM yang dianjurkan di UUM. Seriously memang tak tau dan ingatkan setakat peringkat UUM jer. Bila nampak gaya dresssing dah agak student lain dari sekitar Zon Utara.  Tapi tak la pulak nak agak sampai ke seluruh Malaysia.


Sumpah, memang tak tau giler. Mana publisiti?




Bertempat di Dewan Seminar A, Pusat Konvensyen. Sape yang hadir? Artis, Datuk Jins Samsudin, Ahmad Ibrahim (Mat London), Wan Azli (Pengarah Indie Muda), Harun Salim Bachik, Esma Daniel dan Putri Madyana.

Aku join ni sebab saja je nak join, daripada tidur je kat bilik.. Niat tu nak dapat ilmu..Memang la dapat ilmu. Bukan senang tau nak berjumpa dengan semua mereka ni.

Bila jer duk dalam tu, rasa otak ni berfungsi dan berlegar-legar jer. Maknanya, kami semua mempunyai otak yang cerdas dan bila dicantumkan menghasilkan sesuatu moment dan perasaan yang sangat indah. Haha~ poyo je kan?

Memang best join dengan budak U lain. Diorang punya pendedahan tu memang lain. Diorang tu berani tampil ke hadapan dan pandai pulak susun ayat. Cayalah.. Memang aku kagum.


Entri kali ni sikit jer. Bukan tak nak tulis, tapi lain kali kot.

Jom, tengok gambar-gambar poyo kami dapat jumpa dengan artis.












Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker