Langkau ke kandungan utama

"Contest Seunik Namaku"

Assalamualaikum...




Assalamualaikum..
haiiii sumer..

 akhirnya zie berkesempatan tuk anjurkan contest sendiri..
harap-harap dapat sambutan dari blogger-blogger..

Ok tak mau membebel panjang lagi..
zie nak cerita sikit pasal contest ni..
mesti korang sumer tertanya nape zie buat contest ni kan?
zie saja je nak tau nama korang yang sebenar-benarnya..
and nak tau korang berbangga tak ngan nama korang & diri korang sendiri..
tu je..


SYARAT-SYARAT CONTEST..

1. Buat satu entry bertajuk "Contest Seunik Namaku"
2. Mestilah jadi follower teratak buruk zie ni ek..kalau tak nak pon tak pe.
tiada paksaan..tapi kalau terlepas sebarang update jangan salahkan zie OK..
3. Letakkan banner yang comey kat atas tu dalam entry korang OK..
4. Letakkan 1 picture korang yang paling comey/hensem. Pastikan tu picture korang Ok jangan letakkan picture orang lain plak.
5. Then, korang bagitaula nama korang yang sebenar..Lepas tu cerita la apa-apa pon mengenai nama korang & apa yang uniknya/istimewanya korang.
6. Tag kan 3 orang kawan-kawan korang & pastikan dia tau OK..
7. Last sekali jangan lupa postkan link korang kat ruangan komen entry ni..

Contest ni akan bermula dari 7/03 - 31/03/2011

See, aku baru jer buat entri pasal namaku.. jadi, apa kata kalau aku link kan jer pasal entri tu? Ok kot.. Hihi~ Tak nak la hidangkan pembaca aku perkara yang sama.


Let's check it out..
Namaku Noor Hapisah dan aku bangga

 Haha, gambar teruk... Ini jer yang ada. Al-maklumlah gambar banyak dah hilang.. Sedih. Uwaa..
Tag:
1. Anis
2. Ramziah
3. Ana

Done!

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…