Langkau ke kandungan utama

[CERPEN] Andai... (part 1)



Assalamualaikum...

Ingat nak cerita sikit la.. Korang suka cerita kan? Jom dengar cerita ini. Hihi~

Sambil tu, kalau nak kesan yang lebih dramatik, korang kena sediakan lagu Unbreak My Heart (by  and swear it again.. Mengada betul la minah ni,kan? Haha~

Ala, korang ni. Aku acah jer.  Kalau tak de lagu tu pun, jom baca lirik kat bawah ni..


Un-Break My Heart]
[ar:Toni Braxton]
[la:zh]
[by:YEN]

[00:19.76]Don't leave me in all this pain
[00:28.85]Don't leave me out in the rain
[00:28.62]Come back and bring back my smile
[00:31.91]Come and take the tears away
[00:36.90]I need your arms to hold me now
[00:40.08]The nights are so unkind
[00:45.63]Bring back those nights when I held you beside me
[00:51.73]Un-break my heart
[00:56.54]Say you'll love me again
[01:00.69]Undo this hurt you caused
[01:04.02]When you walked out the door
[01:06.52]And walked outta my life
[01:09.85]Un-cry these tears
[01:13.54]I cried so many nights
[01:17.94]Un-break my heart
[01:24.24]My heart
[01:30.53]Take back that sad word good-bye
[01:34.41]Bring back the joy to my life
[01:39.41]Don't leave me here with these tears
[01:42.27]Come and kiss this pain away
[01:46.34]I can't forget the day you left
[01:51.15]Time is so unkind
[01:55.95]And life is so cruel without you here beside me
[02:01.87]Un-break my heart
[02:05.75]Say you'll love me again
[02:10.74]Undo this hurt you caused
[02:14.29]When you walked out the door
[02:16.69]And walked outta my life
[02:18.70]Un-cry these tears
[02:23.51]I cried so many nights
[02:27.39]Un-break my heart
[02:34.97]oh oh oh
[02:55.18]Don't leave me in all this pain
[02:58.88]Don't leave me out in the rain
[03:03.68]Bring back the nights when I held you beside me
[03:09.60]Un-break my heart
[03:13.85]Say you'll love me again
[03:18.29]Undo this hurt you caused
[03:22.17]When you walked out the door
[03:24.02]And walked outta my life
[03:26.98]Un-cry these tears
[03:31.23]I cried so many, many nights
[03:35.67]Un-break my  Un-break my heart
[03:40.52]Oh   baby   Come back and say you love me
[03:46.60]Un-break my heart
[03:49.56]Sweet darlin'
[03:51.97]Without you I just can't go on
[03:56.27]...



I wanna know
Who ever told you I was letting go
Of the only joy that I have ever known
Girl, they're lying

Just look around
And all of the people that we used to know
Have just given up, they wanna let it go
But we're still trying

So you should know this love we share was never made to die
I'm glad we're on this one way street just you and I
Just you and I

I'm never gonna say goodbye
Cos I never wanna see you cry
I swore to you my love would remain
And I swear it all over again and I
I'm never gonna treat you bad
Cos I never wanna see you sad
I swore to share your joy and your pain
And I swear it all over again

All over again

Some people say
That everything has got its place in time
Even the day must give way to the night
But I'm not buying
Cos in your eyes
I see a love that burns eternally
And if you see how beautiful you are to me
You'll know I'm not lying

Sure there'll be times we wanna say goodbye
But even if we try
There are something's in this life won't be denied
Won't be denied

The more I know of you is the more I know I love you
And the more that I'm sure I want you forever and ever more
The more that you love me, the more that I know
Oh that I'm never gonna let you go
Gotta let you know that I




Ada seorang lelaki ni nama dia, er nama apa yang sedap ek? Ok, nama dia Iskandar Zulkarnain (bukan nama sebenar). Dia ni adalah seorang lelaki yang handsome lagi gagah perkasa. Sesiapa yang melihatnya pasti kata dia ni sangat kacak. Atau mereka cakap 'kitak kacak gilak'..

Iskandar Zulkarnain ini merupakan anak kepada tokoh perniagaan yang berjaya di negara kita. 


Encik Iskandar Zulkarnain ni sudahlah mempunyai wajah yang kacak, ditambah pula dengan budi bahasa dan sopan santun serta keramahannya, maka sesiapa yang mengenalinya pasti akan suka dengan perilakunya. Bukan itu sahaja, dia jugak merupakan kaki masjid. Wajah yang kacak itu diserikan dengan air wuduk.


Namun, dia ni tak lah sealim mana. Dia jugak pernah bercouple, sedang bercouple dan telah bercouple..  Ramai jugak la perempuan yang telah hadir dalam hidupnya.. Silih berganti. Bukan kerana dia yang kaki perempuan tetapi tak semua perempuan ikhlas menerima seadanya dia. Ramai yang hanya mahu berbangga kerana mendapat pak we kacak, tak kurang jugak yang suka hanya kepada duitnya sahaja.










Suatu hari, dia berfikir untuk tidak mendedahkan siapa dirinya yang sebenar. Wajahnya yang handsome tu dia sembunyikan dengan memakai sarung muka plastik. Maka, mukanya yang segak lagi berseri telah bertukar kepada seorang yang tidak menarik langsung. Gigi jugak dia pakai gigi palsu. Ala, macam cerita La Soy, Betty la Fia..


Dia pun merantau ke negeri orang. Dia dapat menyambung pelajaran. Maka, lebih senang dan mudah lah tugasnya untuk menyamar. Tak ramai yang mengenalinya kerana kawan-kawannya dapat tempat di Institut Pengajian Tinggi (IPT) lain. Ada yang dapat sama dengannya namun tak sama kos dan kolej kediaman pun berlainan. Lebih senang la tugasnya.

Pada hari pendaftaran, ibu bapanya tidak dapat menghantarnya kerana pada masa itu jugak ada persidangan dua tahun sekali yang harus mereka hadiri demi memastikan legasi perniagaan mereka terus berkembang. Hanya pemandu sahaja yang dapat menghantar Iskandar Zulkarnain ke menara gading. Iskandar Zulkarnain sedih. Namun, pemandu memujuknya agar tidak bersedih.

"Jangan lah bersedih, Zul. Pak Halim kan macam baba Zul jugak,"

"Zul dah macam anak kami.. Anggap lah kami ni macam ibu bapa Zul sendiri," ujar Puan Maryam, isteri En Halim, pemandu keluarga Iskandar Zulkarnain. Puan maryam mengikut suaminya menghantar Zul lantaran selepas itu mereka akan singgah ke kampung halaman mereka, di Perlis.

"Okay. Tapi, satu permintaan Zul.."

Encik Halim dan Puan Maryam berpandangan. "Apa dia, Zul? Cakap lah."

"Pak Halim dan Mak Yam kena janji, berlakon jadi ibu bapa Zul"

"Ooo..Ingatkan apa tadi. Tak ada masalahlah.."

"Canteekkk"..
 

Bersambung la pulak..

Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)