Langkau ke kandungan utama

Blog Review Taufan Bin Ribut"suke bace"

Assalamualaikum...

Sebenarnya, segan sangat nak masuk blog yang kena review ni sebab tau blogku ini bukannya ok lagi. Banyak yang perlu diperbaiki. Lagipun tak nak glemer tak ketahuan hala (pinjam ayat Yuyu Zulaika) sebab blog ni kadang-kadang merapu jer entri. Blog peribadi la katakan.. Haha~

Tapi, korang baca la dulu:

Blog Review Taufan Bin Ribut "suke bace"




Assalamualaikum w.b.t

Blog Review Taufan Bin Ribut "suke bace" ni bertujuan untuk aku cari blog-blog yang menarik dijadikan bahan bacaan aku dan dan juga untuk di kongsi dan diketengah kan kepada pembace lain.Nak-nak blogger baru yang mempunyai gaya penulisan yang menarik. 3 blog pilihan akan aku muatkan didalam entri bertajuk "Blog yang aku suke bace"  yang akan aku war-warkan kepada pembace lain.


Ni bukan segmen atau pun blog review yang korang kene buat entri pasal aku.No!Aku yang akan buat entri pasal blog korang.Ni untuk aku ketengah kan blog-blog yang menarik terutamanya yang mempunyai entri-entri yang best.

Syarat untuk join :

-Blogger warganegara Malaysia

 Lepas.. I am Malaysian

-Tak kesah blog korang tu peribadi ke,lawak,informasi,fashion,muzik dan sebagainya

 Blog peribadi

-Follow blog aku?Suka hati korang.Kalau korang follow boleh tau blog mane yang terpilih.Nasib-nasib blog korang yang terpilih.Tak ade paksaan

Dah follow tanpa dipaksa atau kena rasuah.. Haha. Ikhlas ni..Eh, ikhlas mana boleh cakap. Tukarla, jujur..


-Buat entri?Tak payah kot.Kalau korang nak buat juga leh copy paste je entri aku ni.Jika korang nak buat entri ni sila link kan blog aku supaya pembace lain boleh tahu maklumat lanjut.

 Buat entri pendek, tapi copy entri ko, panjang la.. Haha~

-Nak up banner Blog Review Taufan Bin Ribut"suke bace" kat blog korang?Suke hati korang ok.

 Mestilah up banner yang kacak lagi bergaya gambar TV tu. Agagatai..

-Tag kawan korang??Suke hati korang.

Malas nak tag.. Kawan-kawan ramai yang sibuk giler-giler. Kawan-kawanku, kalau korang baca, taglah blog anda sendiri.. Haha~

-Korang cume perlu link kan blog korang pada ruang komen untuk aku terjah blog korang dan buat review dan bahan bacaan.

 Semoga menjadi bahan bacaan encik Taufan di kala nak tidur. Bolehlah bermimpi blog ni. Kekeke~

Blog yang terpilih untuk dimuatkan di entri akan diberitahu oleh aku. Dan entri "blog aku suke bace" akan diupdate 2 kali sebulan.Sekian terima kasih.^_^

 Kasihmu dikenang. Haha~



Kemudian, encik tuan tanah pun ajak masuk, maka dengan segala malas dan segannya, cek masuk la jugak. Tak baik mengecewakan orang, kan?

Maka, encik Taufan, sila la tengok. Kalau suka boleh la masuk list. :-)


Terima sudi baca entri ni. Sayang korang.
Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker