Langkau ke kandungan utama

YANG PERLU KORANG BUAT UNTUK MENGHILANGKAN RASA BORING SEMASA MENUNGGU

Salam.


Jom layan..





YANG PERLU KORANG BUAT UNTUK MENGHILANGKAN RASA BORING SEMASA MENUNGGU




by Ujang Moy on Friday, February 4, 2011 at 12:23am

Artikel gaya ala - ala bebas

Penulis: Orang yang tulis artikel ni la


Boring .... memang boring kalau kena menunggu. Nak pulak menunggu benda yang belum tentu muncul. Untuk menghilangkan rasa boring korang buleh buat bermacam aktiviti sampingan seperti yang di tulis kat bawah ni. Tapi sanggup buat ke? He he he he ....





1) - Kalau menunggu kat perhentian bas korang buleh mengira bangla yang lalu lalang kat depan korang. Sesilap korang buleh tau jumlah pendatang asing yang berada kat Malaysia ni.



2) - Kalau menunggu kat shopping kompleks korang buleh turun naik kat ekskuletor tu. Best apa naik turun tangga bergerak tu bukan nya penat pun.



3) - Kalau menunggu kat taman bunga korang buleh la tolong Dewan Bandaraya kutipkan mana - mana daun kering dan masukkan dalam tong sampah.



4) - Kalau menunggu kat tempat temuduga korang buleh la praktis temuduga dengan menemudugakan pulak orang sebelah yang nak di temudugakan jugak.



5) - Kalau menunggu kat tepi tasik korang buleh la memancing ikan. Kalau tasik tu di larang memancing korang buleh ikat tali pancing kat kaki dan rendam kaki tu dalam air.



6) - Kalau menunggu kat kedai makan korang buleh la mencuba kesemua masakkan kat tu pastu korang komenkan rasa masakan tu kat tokeh kedai tu.



7) - Kalau menunggu kat rumah korang buleh berkemas rumah. Kalau rumah bujang korang buleh la tolong kemaskan bilik member sekali.



8) - Kalau menunggu stesyen minyak korang buleh la tolong - tolong orang kat stesyen minyak tu lapkan cermin atau cuci keta yang mengisi minyak.



9) - Kalau menunggu kat masjid selalunya menunggu juru nikah. Korang buleh la buat semayang sunat bebanyak atau membaca kitab apa yang ada kat masjid tu.



10) - Kalau menunggu kat pejabat kerana ada appoiment korang buleh la gantikan akak cleaner tu kejap cuci apa yang patut atau mengorat penyambut tetamu.


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!





Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker