Langkau ke kandungan utama

Kitak Kacak Gilak

Salam.


Apa khabar?


Hah, tak faham dengan tajuk kat atas? Oo, maksudnya, Awak Cantik Sangat.


Sape cantik? Aku ke? Haha, perasan betul la minah ni. Aku tak cantik la. Biasa-biasa saja. Humble.


Mari kita belajar bahasa Borneo.

Bahasa Melayu -->>Awak Cantik Sangat
Bahasa Sarawak -->> Kitak Kacak Gilak
Bahasa Iban -->> Nuan bajeak amai

Sumber: princessredbloodsnow.blogspot.com


Hari ni jom kita tengok gambar-gambar orang yang cantik. Erk, apakah cik Sha ni les? Oh, tidak! Sha my heart menafikan sekeras-kerasnya.


Tak la. Saja ja tengok orang yang cantik ni. Tapi semua ni dah berpunya tau. jadi korang (lelaki) dah tak boleh nak tackle lagi. Hihi~



Jom usha pic-pic kat bawah.










Cantik kan dia? Hehe~ Sebenarnya, nak ambik gambar dari seorang temanku. Tapi dia pun tak berani nak bagi kebenaran sebab perempuan cantik itu merupakan tunangan orang. Maka, korang tak dapatlah tatap kecantikan asli gadis tersebut.



Korang pun mesti pernah dengarkan "beauty without brain"? Ha, kalau tak pernah dengar ni baru la dengar, k. Beauty without brain tu orang cakap, harap muka jer cantik tapi bodoh! Wah, ganas ayat aku.. Hehe~

Sebenarnya, tiap dari kita merupakan orang yang cantik. Allah telah ciptakan kita cantik. Jangan nafikan, nanti kufur nikmat. Tinggal kita jer yang nak jaga dan pelihara kecantikan tersebut agar tidak cepat pudar.


Kalau pun, kita merasakan diri kita tidak cantik, maka cantikkanlah akhlak kita dan sikap diri kita. Itu yang lebih orang tengok sekarang ni. Dalam mau baaiikk, ma.



Jom cantikkan akhlak kita.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!



Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)