Langkau ke kandungan utama

CONTEST:Saya Suka LipGLOSS

Assalam.

 Tetiba Sha ditag oleh fyqa. Terkejut jugak sebab selama ni hanya ditag oleh adik-adik yang memang mengenaliku secara alam nyata. Eh, ada jugak kawan alam maya yang tag tapi terlupa dah sape dan tak join pun.


Ni nak join pulak? Sebabnya rasa sangat mean and cruel kalau tak join. Kesian jer kat diorang. Ops, bukan tak nak join tapi kesibukan melampau menyebabkan aku kesuntukan masa. Sorry, sorry,sorry, sorry, sorry, sorry.. Eh, macam gaya Anwar Hadi pulak minta maaf dalam Vlognya.

Waduh, doakan aku berjaya siapkan tesis..


Ni banner contest tu.

iamdya
Ok, jom kita tengok syaratnya..
1) Sila buat satu entry bertajuk " CONTEST:Saya Suka LipGLOSS
2) Letak banner GA ini di dalam entry dan link kepada blog Cik Dya
3) Letak banner GA di sidebar dan link kepada blog Cik Dya
4)Di dalam entry, sila lengkapkan slogan
Saya Suka Lipgloss sebab __________
(tidak lebih dari 15 patah perkataan)
Slogan yang gempaq,padat,mampat dan sendat dengan isi tentang kesukaan kamu pada LipGloss (boleh dalam bentuk lucu,seksi,ganas,penuh sastera,simple tapi takmau LUCAH) ~Sila nyatakan bilangan patah perkataan cth (13 words)
5) Tag seorang kawan kamu untuk join sama.
6) Tinggalkan url contest dalam entry ini ya. Jangan tulis kat shoutbox atau blog contest I,takut tak perasan nnt.Mesti tinggalkan url di sini sahaja.


TARIKH TUTUP : 12 MAC 2011  3 MAC 2011
HADIAH SLOGAN TERBAIK
  1. Pemenang pertama ~LIPGLOSS
  2. Pemenang kedua ~ LIPGLOSS
  3. Pemenang ketiga ~ LIPGLOSS
  4. Pemenang keempat ~ MAKE UP BAG 
Additional info : (will be updated from time to time)
  • Lelaki join pun ok pe,kasi hadiah untuk mak (or makwe )kan?hehe
  • Contoh slogan ~ Saya suka LipGloss sebab stylo nyah!Dan bibir saya lip lap lip lap! (9 words only) 
  • Just create a simple entry with the slogan and banner pun dah cukup ya.
  • Elakkan daripada meniru slogan orang lain (akan disqualified tau!!)
  • I akan pilih seorang kawan (blogger maybe) untuk jadi judge.So,adil kan!Im just the organizer of the contest.Hehehe.Or anybody here nak promo blogshop mau jadi sponsor..dialu-alukan.Contac Me.
  • Tq Cik Niha for asking. Sila cipta slogan kamu dalam Bahasa Melayu sahaja. (To be fair.Because if its in English,lain sket interpretation tu~) added on 24/FEB/2011
  • Sila jujur dan amanah dalam contest.Buat slogan sekali je and once i dah tulis ur name di senarai peserta please dont change anything keyh. Jujur kan? added on 24/FEB/2011


 ATTENTION : This contest will be closed on 3 MAC 2011. Hurry up~~
Dont miss the chance to win FREE LipGloss



1. Entri dah siap
2.. logo dah letak
3. logo kat side bar dah ada, bawah sikit ek.
4. slogan:
Saya Suka Lipgloss sebab membuatkan bibirku kemilau bak berlian dan lembut bak sutera. Sayang lipgloss!
(15 patah perkataan).

Tak pandai nak kira la. Kira sekali dengan 'saya suka lipgloss' ke tak payah? Kalau tak perlu kira sekali, jadi 12 patah perkataan la..


5. Tag seorang kawan. Nak tag Anna



Ok, settle.


Jom kemilaukan dan lembutkan bibir dengan lipgloss!


Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker