Langkau ke kandungan utama

Awak..(Part 4)

Salam.


Boleh semak entri terdahulu:
Awak... (Part 1)
Awak... (Part 2)
Awak... (Part 3)

  

Sila pasangkan lagu Kitaro atau lagu yang sedih-sedih (seperti Pergi oleh Aizat) dan ambik feel untuk baca puisi di bawah ini.







Kadang-kala aku terasa
aku merinduimu, sayang
namun, kita tak boleh lagi bersama
terlalu banyak jurang antara kita
bukan aku yang menciptakan jurang itu
sumpah, bukan aku!


Biarlah ku pendamkan rahsia itu
seperti hasratmu jua..




Sayang, aku masih lagi memegang janji itu
aku masih lagi menyayangimu
merinduimu
untuk kembali kepadamu, itu tidak mungkin aku lakukan.



Bukan aku tidak pernah memberimu peluang
cuma ruang dan peluang itu..
ah, terlalu berat untuk aku luahkan
terlekat di benakku
dan tersangkut di kerongkongku.


Awak,
kenapa menipuku sedangkan kau tahu aku alah dengan penipuan?
maaf, sekali kau menipuku,
tiada lagi peluang untukmu kembali kepadaku
kerana aku fikir semuanya antara kita dusta belaka!


Kau dapatkah merasa hatiku tika ini?
Luluh dan hancur!
tapi tiada siapa tahu
kampung terbakar nampak asapnya,
terbakar hati tiada siapa yang tahu?


Sekeras air mengalir ke batu, Sha tetap Sha.
Kita tidak akan bersatu lagi..




Sha,
110, MISC, UUM
2:26 am
8 Feb 2011.


Sedikit up date 9 Feb: boleh juga semak http://amirazoe155.blogspot.com/2011/02/jangan-pinta-aku-untuk-tidak-berubah.html

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!



Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)