Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

Hari-hari yang Agak Ceria, Aku Rasa Gembira

Sehari dua ni, aku rasa agak gembira. Aku listkan jer, boleh? Nak bagi nak simple dan senangla korang nak go through, kan. Sebab apa aku happy?

1. Ex-housemate aku bertukar status menjadi roommate aku.

Berita pasal salah seorang dari kawan baikku (dibaca geng) masa Degree akan bertandang ke bilik amatlah menyeronokkan hatiku. Sesungguhnya, aku terlalu rindukan korang (ex-housemateku, Fizah,Za, Zaza, Nora. Achik? Aku selalu jumpa.)

Aku dapat perkhabaran itu pada hari Rabu. Hari yang aku berjumpa dengan pihak atasan tu. Ingatkan petang tu jugak aku akan mendapat roommate baru. Tetapi setelah dirunding dengan transportation, maka awal-awal pagi Jumaat, my future roommate dah sampai ke bilikku dengan menyerprisekan aku.

Bukan surprise aku tak bangun lagi. Sebenarnya, aku tak tidur pun tengah malam membawa ke sahur, subuh, dan pagi. Ye la, mungkin excited untuk menerima orang baru dalam hidupku. Lagipun aku amat selesa dengannya. Kenal dah lama, dia pun tak ada perangai apa-apa dan senang…

Sedekah Suci Harta

Aku nak cerita life aku. Wargh, membosankan kot. Ahaha. Baru ni, aku gagahkan diri juga untuk pergi berjumpa pihak berwajib (er, siapa pihak berwajib tu? Biarlah aku rahsiakan dulu). Bangun pagi tu, rasa berat la jugak hati. Bukan berat sebab ada ilham tapi rasa badan yang kurang sihat ni. Mungkin sebab aku terlalu memikirkan masalah sehari dua ni. Tapi, aku gagahkan hati dan diri.

Kalau ikutkan hatiku ini, memang aku tak nak pergi jumpa diorang. Jangan salah sangka, bukan sebab takut ke apa. Tapi sebab kesihatan aku ni la. Aku pun buat la slow-slow semuanya. Ye la kurang tenaga ni. Nasibku baik sebab ada bas dan tidak lama untukku menunggu bas pun jalan seperti memahami yang aku perlu pulang awal.

Sesudah sampai, aku berkira-kira nak masuk di mana dan di mana kedudukannya. Ada juga aku tersilap koordinasi tetapi semuanya dapat diatasi apabila memoriku kuat berputar. Hehe, ayat berbunga-bunga. Jenuh jugak mendaki tangga.

Semuanya berjalan lancar. Alhamdulillah, wajahku kembali ceri…

Minta Maaf di atas Salah Faham

Aku rasa sedih sebab ada orang salah faham kepadaku. Aku dah terangkan pun, diorang masih salah faham. Sedih. :-(


Hari ni, aku ada tiga kejutan. Satu kejutan sebab aku disengat tebuan. Tebuan tu ada dalam bilik aku. Dua kejutan pasal blog ni. Satu tu pasal kawan aku follow blog ni dan satu lagi pasal salah faham tentang enrty sebelum ni.

Dulu aku pernah kagum dengan blog kawan sekelasku. Ye la kira dia otai la dari aku. Masa tu, aku tak tau pape lagi dengan dunia blog. Tapi sekarang, aku dah mula malas nak lawat blog dia sebab teruk gile kot blog dia. Bukan aku nak kutuk blog dia tapi aku tengokkan blog dia tak ada improvement. Tetap di tahap yang sama. Memang la, blog dia, suka hati dia. Tapi, dia kena la sedar jugak, uji sendiri blog dia di tahap mana.

Dia invite kawan-kawan suruh tengok blog dia. Ni invite secara non verbal la. Dia letak kat info Facebook. Aku tak letak address blogku kat facebook.



Ini lah ayat yang menjadi kontroversial. Aku mahu jelaskan kat sini sekali lagi wala…

Panduan Cara Buat Blog Terbaik dan Dapat Trafik Tinggi

Sekarang ni, aku tak tidur dari pukul 1 pagi hingga la ke pukul 5, 6, 7 pagi.
Apa yang aku buat? Aku on line blogwalking, Facebook, baca tafsir Quran, buat assignment atau bergayut telefon.

Paling best blogwalking blog orang lain yang memang mantap, sampaikan keenakan tidur pun aku ketepikan lantaran kesedapan membaca blog tersebut. Tahniah la, kerana berjaya menambat hatiku. Ku berharap suatu hari nanti, aku juga boleh membuat sebuah blog seperti itu. Hopefully.

Apa yang aku perhatikan diorang (blogger) ni memang mempunyai domain sendiri. Aku nak juga domain sendiri tapi, aku ukur baju di badan sendiri. Aku masih lagi bertatih dalam dunia blog ni. Banyak lagi perkara yang aku tak tau dan perlu pelajari.

Aku juga sedar blog aku ni tak layak lagi untuk aku menjemput sesiapa untuk menatapnya kerana blog ni banyak lagi kekurangannya. Aku perlu mantapkannya terlebih dahulu. Itu lebih baik daripada aku jemput orang untuk melawat blogku sedangkan blog aku hampeh. Memang lepas tu, orang ak…

Susahnya Nak Tidur, Imsonia

Aku masih tak tidur lagi dari malam tadi. Dah baring2 pukul 3 pagi tapi sampai pukul 4 aku tak boleh jugak lelapkan mata, buat aku sakit kepala jer. Jadi, aku bangun dan baca buku. Kemudian, terus bersahur. Dah tu, buka my lappy sampai la sekarang ni, dekat pukul 9 pagi.Susah nak tidur, Imsonia? Tidaklah. Aku tak ada penyakit susah nak tidur tu.
Apa yang aku buat dari tadi? Aku cari bahan assignment En Hafidz. Then, buka emel. Dapat notify dari Blog yang aku ikuti. Bila aku buka blog dia, wargh, terkejut giler aku sebab aku tak tau pun dia dah up date blog. Banyak plak tu, dia punya up date. Aku tunggu emel up date blog dia masuk. Terlupa la plak yang aku tak subscribe pun blog dia. Terkejut sangat bila dia sakit. Dia pun balas komen aku :-) Happy.. So, macam biasa la jelajah blog dia. Ada la jugak masuk ilmu sikit2.. Alhamdulillah :-)
Aku mesej Ana sebab dia kata nak call aku pagi ni. Tapi tadi, pukul 7.30, aku dah ngantuk. 7.40 dia call. Lama jugak bersembang. Gelak-gelak.
Then, ak…

Demam Rindu

Malam tadi, aku demam. Demam rindu kat my bf. Mungkin sebab dia sibuk sekarang ni. Sengsara je rasa tak dapat nak contact dengan dia. Ya la, tengah-tengah malam buta, mesti la dia tido. Kena faham juga yang sekarang ni bulan puasa. Jadi, memerlukan tidur yang cukup. Ye la, nanti nak kena bangun sahur plak. Siang tak boleh tido, kena kerja. Malam berterawih, agak letih.
Pagi tadi, aku masih demam. Tapi, sekarang ni, alhamdulillah dah sihat. Aku kena sihat sebab nak kena buat assignment minggu ni. Tetiba tengah-tengah malam tu, aku rindukan Beibear aku.. Aku cari, ambik dan peluk, cakap-cakap dengan dia. Rindu giler kat dia.

TQ Beibear sebab sudi temani aku. Hubungan ni macam dah sampai ke penghujungnya.. Jiwa mahu kuat ni.




Rancangan Untuk Blog Masa Depan Yang Cerah

Aku dah nampak rancangan untuk blog ni. Cuma kekangan masa sahaja yang mencemburui. Apa-apa pun, mari kita lihat apa rancangannya. Tidak la besar sangat planning ni. Hanya sebagai permulaan, aku rasa ok la.

1. Cerita pasal tmpt aku bljr
Comparing student zaman degree n master. Kat sini saja pun dah banyak point. Boleh jugak selit cerita kenangan, pengajaran yang real live dalam hidup aku atau kawan-kawan aku.

2. Life aku sebagai student Master.
Apa yang best, apa yang tak best. Ha, banyak jugak kalau nak cerita pasal ni.

3. Cerita cinta?
Haha, perlu ke? Tak payah kot. Cuma mungkin aku boleh buat comparing antara lelaki dan perempuan berdasarkan pengalaman aku.

4. Kehidupan aku sebagai seorang yang bernama Noor Hapisah.
Mungkin petua, nasihat, kegemaran, dll.

Banyak juga ya, kategorinya. Kena buat Label baru la..



Petua Cara Hilangkan Parut Jerawat

Tak boleh tulis panjang2 sebab aku dah ngantuk giler.. Dari tadi blum tido.. Cuma masa nak tido tadi teringat macam mana la aku jaga muka. Aku ada kongsikan dengan Ariff. So, terfikir juga, why not aku come out dengan entry yang cakap pasal ni? wink wink, idea menarik. Aku ada komen kat Ariff pasal cara nak hilangkan parut jerawat.
Ok, dari kaca mata spek aku ni.. hihi. Ni apa yang aku amalkan. Petua ni. Buat sendiri jer, murah saja. first nak cakap jaga la muka dulu dari jerawat. Then, nak hilangkan parut ek? Ni rahsianya:
1. Sapu serbuk kulit kayu manis kat tempat bekas parut.
2. Sapukan pati bawang putih. Tapi, yang ni memang pedih giler. Namun, mujarab, plus untuk licinkan kulit.
Selamat mencuba. Ok la, nanti aku update lagi.







Blog Ko Sampah!!!

Kali ini aku siarkan bahan yang tersimpan dan terperam dalam draf. Aku sangat sibuk.Ini adalah luahan hati aku kepada mamat yang membuatkan aku berkata : blog ko sampah!
Jom la ikuti apa yang berlaku sebenarnya.


Aku bengang giler sebab aku ada la subscribe blog sorang mamat ni. Dia rakan fb kepada rakan-rakan aku.
Entah macamna jadi rakan (dibaca friend) aku. Aku pun explore la info dia dan ada blog. Aku pun tengok la blog dia. Boleh tahan jugak ya mamat ni. Jiwang jugak sebab ada sajak segala bagai.

So, aku pun jadi la pengikut (follower) blog dia sebab saja nak bagi moral support. Dah macam tu, masuk la update enrty dia kat tempat subscribe aku. Peh, boleh tahan jugak mamat ni update blog! Sehari je kadang-kadang dua tiga entry. Mesti power punya la mamat ni. Tapi, aku tak berkesempatan nak lawat blog dia sebab aku pun bizi.

Hari ni, aku ada la masa terluang sikit. Dan bila aku masuk situ (blog dia), ok lagi. Baca satu entry, macam Bahasa Indonesia. Baca entry kedua pulak, alamak, …

Dah Jadi Drakula, Bahaya

Aku nak cerita pendek saja. Sebab dah ngantuk. Nak tido jap. Nanti tengah malam, aku nak bangun lagi, buat kerja aku. Kerja aku? Hehe, sebenarnya on line jer.. Isk, teruknya aku ni. ]Tapi malam ni aku ada rancangan nak buat Asignment En Hafidz. Bagusnya...

Berbalik kepada cerita asal, aku ni sekarang, subuh baru nak masuk tido. Bukan malam-malam aku tak boleh tido tapi aku duk on line. Lagi sedap bila online tengah-tengah malam. Syahdu jer. Kalau tak percaya, cuba la. Malam sebelum ni, gaduh, dari malam sampai pagi.

OK la, pasal drakula plak, aku mimpi pagi tadi yang mengatakan ada orang nampak hantu kat bilik aku. Dekat-dekat bilik aku la. Ni sebab aku ni duk fikir pasal ni pada awal malam tadi. Ala, no hal. Jangan ganggu la. Buat hal dengan dunia masing-masing sudah la.

So, aku ni tido siang la. Tapi tak de la nak lelap sangat. asyik terjaga jer. Bila jaga tu, macam biasa la, tengok handphone, ada mesej tak. Tadi, aku memang rasa malas nak pi kelas. 50-50 la. Tetiba dapat mesej d…

Bersatu Kembali

Semalam.. Bergaduh dengan seseorang dari pukul 11 malam membawa ke subuh , beratus SMS dihantar. Dan air mata pun menjadi sahabat setia

'Adakah aku datang dari tulang rusuk kirimu?' Mungkin. Segala ketegangan berakhir. Tersenyum, menyeka linangan air mata

Sayang, aku mencintaimu kerana kau sangat memahamiku.

Demam Bilakah Kau Mahu Pergi

Aku masih demam hari ni. Lagi teruk rasanya dari semalam. Semalam, aku macam nak demam tapi tak demam pun. Tapi, aku rasa macam unconscious, rasa minda aku kurang sedar sepenuhnya. Aku dah mula berpeluh, sedangkan orang lain steady jer. Lagipun, cuaca redup.

Hari ni, aku tak larat. Rasa nak tidur jer sepanjang masa. Tapi aku kuatkan hati jugak. Walaupun, aku tak buat kerja-kerja aku (dibaca asigment) tapi aku bangun, mandi dan menghadap my lappy. Memang aku rasa pening-pening semua tu. Cuaca sekarang ni, sejuk.

Ya ALLAH, bila la nak sembuh demam ku ini? Tapi kan, orang cakap sakit- sakit tu penghapus dosa-dosa kecil. Tapi, orangnya mesti la orang yang taat kepada-NYA. Alhamdulillah.

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!



TESTING 2 Signature

Moga hari ini membawa kebahagiaan buat anda. :-) Entry ini sengaja dibuat untuk menguji sejauh mana kejayaanku untuk membuat tandatangan (dibaca signature) untuk blog ini. Jadi, aku pun follow la step by step yang diajarkan. Aku ikut ada satu laman web ni, nama dia apa ntah, terlupa, ingat ada Cute2 jer.. Aku ikut semua yg dia ajar untuk buat signature.

Dia guna perisian Photoshop, tapi aku tak ada plak perisian tu. Aku guna saja mana yang ada. Aku guna Paint jer. Semuanya ok, walaupun nampak agak keliru, tapi aku tetap dapat ikut dengan konsisten. Aku ikut jugak step by step dia. Akhirnya, aku dapat juga save dengan format .PNG. Yeay!

Dah siap format tu, aku pun terus la ikut lagi cara-cara nak masukkan kat dalam blog ni. Owh, senang saja. Aku pernah buat untuk kata-kata yang selalu akan terbit setiap kali aku menulis blog. Lepas siap tu, aku launch la. Aku terasa agak gembira sebab hasil lakaran aku sendiri dapat ditunjukkan dalam bolg aku yang tidak seberapa ini. Ini la hasilnya. …

Tak Ada Mood

Anything can happen.. That why life is wonderful.. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... No one you shouldn't hurt their feels!



Salam.

Ni adalah petikan Yahoo Messeger (YM) aku:


Khairul Hisham :  Salam. Selamat berpuasa.. 16:15


Me:    Salam 16:16
Selamat berpuasa pak cik 16:16

khairul hisham: Amboi pak cik ko pangggil aku.. Kok ye pun panggil la abang ke ayang ke...he3
16:17

Me
Erk! 16:17
Nak panggil bapak la plak 16:18

khairul hisham
ala tu tua sgt.. 16:18

Me
memang pun ko dah tua... so? 16:19
sedar la diri tu 16:19

khairul hisham
anak-anak saya paggil ayahanda 16:19

Me
Oh... 16:19
Tak pe la nak panggil bapak 16:19
Lain sikit 16:19
Wakaka 16:20



khairul hisham
Puasa tak hari  ni? 16:20


Me
Dah la, tak de mood r... 16:20
Ada mood nak gaduh jer 16:20
Selamat berpuasa 16:21
Bye2.. 16:21





Bila dah tak de mood macam tu la.. Malas nak layan orang yang menyakiti hati.

Ramadhan yang Tenang Lagi Mendamaikan Hatiku

Anything can happen.. That why life is wonderful.. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... No one you shouldn't hurt their feels!

Salam..

Salam Ramadhan. Moga keberkatan tu kita dapat. Amin.



Hari ni, bangun, rasa tenang..
Tenang sangat ..
Mungkin bulan puasa, means semua orang letih dan hari ni tak de kelas.. so, tak la sibuk sangat..

Mungkin jugak, jiwa ku yang tenang... TQ ALLAH... :-)




Malam tadi nangis la jugak. Teringat kat mak, Nak peluk mak.. Walaupun aku tak la manja macam tu... Tapi, bila ada masalah ni, rasa ingat kat mak jer..

Walaupun sebenarnya, anak perempuan ada masalah, bapa yang akan tahu dulu.. sedangkan anak lelaki, mak yang akan dapat hidu dulu berbanding si bapa. Ini dinamakan Hemophati.


Aku jugak teringat apa yang arwah Tok Lijah bagitau aku dulu... waa, sedihnya... T_T

Erm, dah besar pun aku ni.. dah 25 tahun pun... Tapi, masih macam budak-budak...





Apapun, aku bersyukur kerana hari ni, aku tenang walaupun aku ada masalah...

Tenang san…

Sengsara dan Bahagia

Anything can happen.. That why life is wonderful.. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... No one you shouldn't hurt their feels!


Salam..

Hari ni aku gaduh dengan my boy friend. Benci sangat kat dia. Mesej dia, aku dah tak layan. Aku nak clash!

Tak de guna bersama kalau dia xboleh menghormati aku. Aku cakap sehabis baik, nasihat dia dengan lembut tapi dia balas dengan mencarut! Ade ke patut?


Mesej aku macam ni : u tgh kerja ke? kerja elok2, syg. niat krja ikhlas krna ALLAH Taala.. Insya-ALLAH, smua akn dprmudahkn-NYA.:-).. kerja pn salah satu ibadah. So, jgn mrokok sb akn jd shbt jin.
date and time: 10 Ogos 2010. 14:25:24

Baik ke tak mesej aku tu? Tapi, memang sampai hati betul dia perli sambil mencarut pada aku...

Memang bodoh punya jantan! Aku dah tak nak ada pape dengan jantan macam tu.

Aku benci dia!!! Cukuplah kesabaran aku di sini..







Masa aku duk tenteramkan hati, (sgguh, aku tak nangis pun!) datang plak abang angkatku.

Aku adik kesayangannya.. Itu…

ramadhan ya karim

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..

ah lal wa sahlal ya ramadhan.... ya karim...



dh msuk bulan puasa pn.. bulan ramdhan.. hr ni 1o ogos 2010 bersamaan 1 ramadhan 1431 H.. tp esok baru puasa pd 11 hb Ogos.. sb kan bulan Islam lg awal prkiraan harinya.. hri dikira bermula pda mghrib.. ni dh isyak... aku x g pn solat tarawih sb uzur. klu x, nk la jgk pergi... tp, nk wat mcm na.. dh ALLAH bg cuti... trma je la wlpn nk puasa bg sbuln cukup, tp xprnh dlm sjrh la, aku dpt puasa pnuh sbulan bl dh bsar ni..

xpe la, itu kuasa ALLAH... ada la tu hikmahnya.. cuba bygkn klu smua prmpn ni xde cutinya, msti ank2 kcil (bby) kna tggl kat rumah.. tak pn, bwa ke msjid kan dia 'mnyanyi', (bygkn klu smua org bwa ank ke msjid)msti ggu org nk beribadah... fhm2 je la bdk2 suka main2 n bt bising.. tp xthn, dia kcau org nk solat...kan ke susah..

lg, cuba bygkn klu xde org kat …

xlarat plak..

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

slm..

hr ni xlarat...





xde mood...



tp, xleh nk tdo sb agnes mnta pgg buku dia. jap lg dia nk ambik.. xkn nk tolak, org mnta tlg... so, aku trma je la.. ye la, sakitku ini tidak apa2 sgt.. yg pnting mnolong org... dan plg xbaik bla mghmpakn org yg kita mnta tlg.. ye la, pada kita xpnting, tp pada org ln? mgkin diorg ada nk bt sstu n penting bg diorg... ye la, klu aku tolak, mgkin dia akn fkr nk mnta tlg sape lg? org berhrap kat kita, xbaik utk kita hmpakn...

lgpn aku pernah rasa mcm ni.. so, kna la jd baik dgn org lain... xsusah pn... yg penting ukhwah tu... :-)



update??

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..

perasan x, aku dh x update hari2..



sbb:


aku sibuk... sibuk la sgt... hahaha...

sibuk dgn fb..

sibuk study utk exam dr adrian...

aku trlupa aku ada blog... wahaha... zalim...



sibuk + letih.. tu yg jd mcm tu...

mana x eletih, balik lps kelas, aku p plak walking ke pusat sukan... jauh tu...

ada p cyling (rmai giler llki)... p tmn rusa (bergambor)...p kayak (best giler)...

pic, nnt2 la aku msukkn, insya-ALLAH...

skrg ni bzi lg... en hafiz plak mnta asgmnt sbg mid term.. n asgmt group kna hntr masa hntar mid term... waduh, bnyk kerja ni... then bl dah hntr, on da spot, hehe, xssuai ayt ni.. on the same day, dapat exam plak.. giler ke apa beb...



waduh, mcm ni la... mcm sem lps... mmg bizi giler r.. dh la soaln exam master ni susah giler.. smpai trmuntah aku bt... huhu... itu, msa bt asgmt dr syd sem lps..

so, skrg ni, aku dh xblh nk ma…

oh tidak....

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...

aku baru kira semula akaunku... mksudku, akaun yg biasiswa Kemn. pgjian tggi byr... ala, dh klu aku nk sambung lg sem dpn, aku kna byr rm1000, beb... pergh, banyk tu...

so, aku kna la bt thesis bg siap sem ni jgk!! sedgkn aku xwat pape lg.. Gila r... aduh, dah takut... sb libatkn duit..

klu xlibtkn duit, xpe.. cth la, krjaan tggung sampai sem depan.. mmg sedap la aku.. hihi... tp ni nk kuarkn duit sndri, beb.. bnyk plak tu.. klu sratus dua ok lg.. ni seribu... diulgi, seribu ringgit malaysia sahaja.. klu aku brpndapatan, xpe la.. ni aku pn duk mghrapkn duit org (PTPTN) N fama( ma n father)...

tp, tu la.. so, aku kna kuat n cepat... kena dgr kata supervisor... xleh main2 lg... so, kna mula skrg la.. sbb hujg sept dh kna hntr... ah, giler.. dah la, diorg bt master bg jd 12 mggu je.. dh tu, awal dr bbdk degree...

aduh, rasa te…

messy...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam...

apa khbr?

hr ni mood kurg bek sikit...

sb trasa dgn bbrpa org...

sb aku jer kna jaga hati diorg... tp, diorg???

mmg mrjuk jgk la...

tp, jap jer...

aku ni jnis mrjuk, mrah @ benci jap2 je...

bkn takut pape, tp dh jnis aku...

ok la tu, kn? positif... thumb up!



so, aku mrjuk n diorg pujuk la...

tiga org aku mrjuk...

ana, afnan n my bf...


utk yg girl tu, siang2 la, dh settle..

utk my bf, mlm bru settle (sb dia kerja siang)..






tp, suka la plak aku mrjuk dgn dia ni... manja2.. hahaha...
so, dia pn brtgkus lumus jgk la nk bg aku hppy smua...

aku ni senang je, klu msa sedih, dapat gelak, terus hilg problem n rasa sedih... hihi...

senang x?




mcm ni la bilikku.. hehe, berserabut... sb duk sorg.. klu berdua tu, aku jaga la jgk, xbg serabut..




tmpt aku bt krja ada la lbh kurg serabutnya mcm ni... nk apa, semua blh capai.. hihi...

tq sayang...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

salam..

td aku nmpak minah tu berkepit dgn bf dia.. gemuk rupanya bf dia.. tgok pic krus n tggi.. erm, pic mnipu..pic xblh prcaya sgt...

itu xjd hal... tp, aku rasa bf dia ni semcm jgk r.. bkn aku nk bt justifikasi mlulu.. tp brdasarkn pglmn n umo aku, aku blh assume people base on first meeting...

so, aku rasa jelik dgn dia.. bkn aku nk mmbnci dia... tp ntah la.. pelik la nmpknya mamat ni... prsan bgus kot...

sb pe aku xsuka mamat ni?

dlu2 sb dia ni KO... elo, ko igt aku xtau ke yg ko tu couple yg sape dlu? ko igt aku xknl ke prmpn tu sape? kwn aku kot?

2nd reason, prgai ko ntah pape.. tgok muka pn aku tau ko jns yg mcmna... aku bkn sorg dua jer knl org.. bribu2 mgkin... so, aku knl sgt la ko ni mcmna... erk, rasa nyampah la sgt dgn ko, wpn aku xknl ko.. hahaha...

ntah la, aku bkn suka mmbnci oorg tp aku xsuka dgn org yg ada prgai ntah…

chat fb dgn dr fezah...

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!

risau jgk kot2 dia marahkan aku ke apa ke... tp, dia ok jer... cuma kdg2 nmpk muka dia mcm x ok.. mgkin bnyk brfikir kot.. bnyk bnda nk kena uruskn...




ni la chat antara aku n dr fezah... 2hb ogos 2010..
Norhafezah: salam. macamana research progress?

10:41pm Me: salam
kena bt problem statement
literature review
theory
method

10:43pm Norhafezah: who are your respondents?

10:43pm Me: smua kena justify

10:43pm Norhafezah: sampling?

10:43pm Me: public speaking co-c...

10:43pm Norhafezah: ok
bila last day antar report - 30 sep?
10:44pm Me: lps raya.. tp sy xpsti
sb jadual xde dgn sy

10:45pm Norhafezah: u tanye pej kat ekonomi..at least u know the deadline.

10:45pm Me: ok, i will

10:45pm Norhafezah: ok






10:46pm Me: Dr., mcmna nk bt apa kita pnya contribution kpd bidg?

10:49pm Norhafezah: contribution to bidang? explain what your study co…