Mei 2010 | ! sha my heart

.

Jumaat, 28 Mei 2010

Gguan makhluk halus

Gguan makhluk halus. Call bf sblum nk tdo, nasib baik la dapat free call smggu… sbb ganjaran birthday aku. tq celcom.. berubahlah kpda Celcom. haha, sempat lg promote.. bkn apa aku dulu pgguna setia maxis, mmg xsuka gila dgn Celcom. tp bla aku dh gna Celcom, bru tau yg celcom hak org melayu ni lg best klu nk bandingkan dgn telco hak org India n hak org Cina, maxis n Digi.

Maxis bnyk mnipu.. kta dapat gnjran, tp yg last dia xbg… aparaa… teringt pptah org tua2 Kedah (kena baca dgn dialek Utaraa: “klu jmpa ulaq dgn hindu, katok hindu dlu. (terjemahannya: klu jmpa ular dgn org India, pukul org India dulu).” ini nk menunjukkan yg org India mmg terkenal dgn ckp berbelit2.. lbh truk dr ular.. sbb ular myusur akar, xkn hilg bisanya.

bl dh pkul 4 pg, ok la.. Gila r, usikannya. Nsib baik aku ni bkn jns pnakut.. Mlm yg pertama, aku duk trbyg2 je ada makhluk halus yg mngerikan kat toilet.. Dgn rambutnya yg pnjg, muka yg mnakutkan… bygknla, bl dh nk tdo, tutup lampu, baring, trnmpk plak dia duk kat atas dkt kipas n lampu… terus aku call my bf.. Nsib baik la dia xtdo lg. Masa tu pukul 3 pg. Prnh aku trnmpk bnda tu (pocong) trbaring kat katil sblh aku.. Itu sllu. Tp aku bt xtau jer.. Jgn kacau aku dh la… smggu jgk la dia kcu aku.. Kmdn, dh xde… alhamdu lillah…

mgkn 'bnda tu' terkejut kot ada org baru. Lgpn pukul 1-2am aku msih buka pntu bilik n laptop masih lg nyaring menyanyi. Kdg2 aku rasa ‘ia’ mrah bl aku msh buka lagu kuat2 awal pg.. Bl aku slowkan ok la.. Dh xmarah… hehe.. Aku pn dh ttup pntu bilik. Aku ni xde roommate..

Pernh jgk aku xblh tdo sgt, aku pusing tido ke arah brtentgn.. Ttba bl trdgr my bf call, aku tnya dia pukul brpa sbb dia akan tlg kejutkan stiap hri aku ada kelas.. Ala dua hri jer.. Ahad n sabtu.. Ye la bdk master la katakan… haha, blgak.. Poyo jer… wakaka..

Trbalik kpd cerita asal, aku tanya dia pukul brpa, sbb biasanya dia kejutkan aku 2jam sblum aku ke kls. Dia cakap pukul 11pg. Hah! Terkejut giler aku.. Ada kelas hr ni… pukul 9… tp, dh pukul 11 ni. Biasanya kelas hbis pukul 10.45 pg. Ni dh pukul 11, nk bersiap lg, pukul 11.45 bru nk sampai ke kelas, mgkn dh hbis kelas.. Kwn2 aku yg biasa aku tumpg kereta pn xtlg kejutkan aku… mgkn diorg xtau aku nk p dgn sape.. Aku pn xbrjnji nk tumpg p kelas dgn sspe. Slh sndri, beb..

Sejak tu, aku xbt lg tdo mcm tu klu aku kna bgun awal. Takut terlajak, beb.

kolej kediaman MISC


xknl sape2.. Demam plak. Afnan yg dtg bwa mknn. dia dr Muamalat. jauh tu. tq afnan, kau la kwn baikku... susah nk cri org yg baik zamn skrg ni.

Smpai ht diorg xnk tegur aku.. Sedih.. :-(

Tp sabar aja, biasa la org bru… aku tegur pn minah tu bt xtau je dgn aku… sembng2 jer, x ajak pn aku p bilik dia.. hampeh.. yg plg geram, ada budak tu kata kat aku, dia xtgur sbb igtkn org thai, xpndai nk speaking english sdgkn roommate dia bdk china, pndai plak dia speaking english… aku sepak jgk budak ni kang… ini bdk sblh bilik miza.

blgak jgk bdk ni bla tnya umo 25 tp bru sem dua. so, trpaksa la aku ckp yg aku sdg bt master! tercengang dia. padan muka… pndang rndah kat org lg. geram jer.. Tp, miza n ct mmg baik.. Bl jmpa diorg aku rasa prgai n muka yg prnah aku knl dulu spti sama jer.. Kiranya xbnyk sgt la muka manusia n prgai dlm dunia… org yg prnh bkrja @ jumpa org ramai msti stju dgn aku,kn?

Khamis, 27 Mei 2010

Kisah pnempatan di bilik…

Bnyk yg aku nk perkatakan.. Nk story mory.. Kan dlm thread yg trdhlu aku dh brjnji nk bercerita.. So, ini la pnunaian jnjinya. Haha, skemanya ayat…
Erm, nk cerita apa ya? La, kata nk cerita, xtau plak? Cepuk kang! Wink2… sorry2.. Mlm td punya la bnyk idea nk kongsi, ni dh trdelete la…nk undo dh xblh.. Huhu.. lets check it out! ;-)

dr blok B ke blok A. Dua2 ada mslh. Mlm tu afnan suruh aku tnya pada asma sb dia duk sorg.. Mgkn aku blh duk dgn dia. Aku ambik no hp dia dr sao. Kmdn dia call aku kata ada kakak dia tumpg kat bilik dia. Tp bilik sblh dia 0.

Esoknya masa aku p ambik kunci tu dia xkata apa2 plak bla ku kata nk duk dgn dia. Dia kata ok ja. Tp, bl dh kuar pjbt, dia bgtau aku yg ada org kat bilik dia, kakak dia duduk dgn dia. Laa, Awat la xbgtau aku awal2? Aduh, budak ni, rasa nk cekik jer… pape pn aku naik tgok bilik dulu la..

jauh la plak bilik dia ni siap ada lalu kat tangga tgh lg, brpusing la jgk.. bl sampai kat bilik dia yg merangkap bilik aku jgk, dia buka pntu ada Nai, bru sudah mandi.. diorg ckp bhasa Thai, akux xfhm.. kmdn, Nai kata kat aku, masuk la dlu. asma plak suruh aku duk kat bilik sblh, xde org.. Nai pn bersetuju, jirannya, bdk Indon pn stju, surh aku duk bilik tu..

tp, aku kata aku dpt bilik yg ada kunci kata aku. aku xnk jd pape, aku yg kna tggung mslh n denda. aku suruh Nai jer yg brpindah. nai bertegas, xnk brpindah dgn alsan dia dh kemas bilik tu. dia kata dia akan p office n minta, skrg ni dia xpg lg… so, diorg sruh aku jer yg tukar bilik… geram la jgk… tp, akhirnya aku mgalah sbb mls nk bertekak. aku turun tgga tgh tp susah jgk nk cri jln kluar..

sampai office aku bgtau aku nk tukar bilik.. kak tu tnya, knpa… aku ckp ada org duk situ. kmdn, kerani2 tu trus bt kputusan utk halau mreka n denda. terkejut aku.
aku tny jgk dndanya brpa.. RM50, jwb kak tu.. pd masa tu, aku nk je msj asma suruh dia lari sblm org krni p halau. tp, hpku bt hal la plak… diorg suruh aku tggu kat dlm office. aku rasa bersalh sgt… bkn niat aku nk halau Nai tp, smuanya jd sndri… lps tu, aku p lib jmpa kwn baikku.. aku takut sgt dia trslh sgka.. aku ceritakan semuanya pada dia, dr A-Z. aku mmg rsa bersalah sgt…aku bkn nk bt diorg mcm tu.. la

p/s: to b continue…

Isnin, 24 Mei 2010

salam...

erm.. apa khbr? hrap sihat la ek... klu xsihat pn, kna berazam utk sihat.. smua pnyakit ada ubatnya....

nk cerita apa? bnyk nk cerita tp xblh plak nk buka ms word.. hampeh... so, trpksa la mngetuk keyboard ni...

musim cuti sekolah tiba, kwn2 pn ramai la yg mnamatkan zamn bujng mereka... aku? jodoh blum sampai... aku pn xkisah klu jdoh lmbt yg pnting, aku bhgia... sapa yg xnk anak wei? aku mmg suka knk2..

ikutkn hati nk jer ada anak sndiri.. nk ambik anak angkat... tp bl fikir2 blik, xnk r sbb ank org.. kita xtau mcmna prgai mak bapaknya... walaupn kita didik dgn baik, klu dh kturun prgai buruk parent dia, mmg r bt sakit hati jer...

xpe la, smpai jodoh ada la... bak kata Dr Tuah, jodoh mcm jmbtn... smaada pndek @ pnjg, xsama dgn org ln... apa pn, hidup ni bnyk lg nk fkr.. bkn psl khwin jer.. kehidupan slps mati tu lg besar...

isk, insaf jgk aku... phla xcukup lg, mcmna la nk dapat redha ALLAH? korg? cek2 la diri korg sblum mlaikat yg cekkn... hui..

Khamis, 6 Mei 2010

akhirnya...

akhirnya habis jgk sem ni... sem yg pendek... sem yg mcm brlaku...
sem yg haru biru...

ya ALLAH, smga aku dapat result yg OK.... amin...
kena 3.50 ke ats wo... dh r sem ni semua nya susah2... xdpat nk skor pape pn... xmcm sem lepas, relax jer...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...