Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2010

Gguan makhluk halus

Gguan makhluk halus. Call bf sblum nk tdo, nasib baik la dapat free call smggu… sbb ganjaran birthday aku. tq celcom.. berubahlah kpda Celcom. haha, sempat lg promote.. bkn apa aku dulu pgguna setia maxis, mmg xsuka gila dgn Celcom. tp bla aku dh gna Celcom, bru tau yg celcom hak org melayu ni lg best klu nk bandingkan dgn telco hak org India n hak org Cina, maxis n Digi.

Maxis bnyk mnipu.. kta dapat gnjran, tp yg last dia xbg… aparaa… teringt pptah org tua2 Kedah (kena baca dgn dialek Utaraa: “klu jmpa ulaq dgn hindu, katok hindu dlu. (terjemahannya: klu jmpa ular dgn org India, pukul org India dulu).” ini nk menunjukkan yg org India mmg terkenal dgn ckp berbelit2.. lbh truk dr ular.. sbb ular myusur akar, xkn hilg bisanya.

bl dh pkul 4 pg, ok la.. Gila r, usikannya. Nsib baik aku ni bkn jns pnakut.. Mlm yg pertama, aku duk trbyg2 je ada makhluk halus yg mngerikan kat toilet.. Dgn rambutnya yg pnjg, muka yg mnakutkan… bygknla, bl dh nk tdo, tutup lampu, baring, trnmpk plak dia duk ka…

kolej kediaman MISC

xknl sape2.. Demam plak. Afnan yg dtg bwa mknn. dia dr Muamalat. jauh tu. tq afnan, kau la kwn baikku... susah nk cri org yg baik zamn skrg ni.

Smpai ht diorg xnk tegur aku.. Sedih.. :-(

Tp sabar aja, biasa la org bru… aku tegur pn minah tu bt xtau je dgn aku… sembng2 jer, x ajak pn aku p bilik dia.. hampeh.. yg plg geram, ada budak tu kata kat aku, dia xtgur sbb igtkn org thai, xpndai nk speaking english sdgkn roommate dia bdk china, pndai plak dia speaking english… aku sepak jgk budak ni kang… ini bdk sblh bilik miza.

blgak jgk bdk ni bla tnya umo 25 tp bru sem dua. so, trpaksa la aku ckp yg aku sdg bt master! tercengang dia. padan muka… pndang rndah kat org lg. geram jer.. Tp, miza n ct mmg baik.. Bl jmpa diorg aku rasa prgai n muka yg prnah aku knl dulu spti sama jer.. Kiranya xbnyk sgt la muka manusia n prgai dlm dunia… org yg prnh bkrja @ jumpa org ramai msti stju dgn aku,kn?

Kisah pnempatan di bilik…

Bnyk yg aku nk perkatakan.. Nk story mory.. Kan dlm thread yg trdhlu aku dh brjnji nk bercerita.. So, ini la pnunaian jnjinya. Haha, skemanya ayat…
Erm, nk cerita apa ya? La, kata nk cerita, xtau plak? Cepuk kang! Wink2… sorry2.. Mlm td punya la bnyk idea nk kongsi, ni dh trdelete la…nk undo dh xblh.. Huhu.. lets check it out! ;-)

dr blok B ke blok A. Dua2 ada mslh. Mlm tu afnan suruh aku tnya pada asma sb dia duk sorg.. Mgkn aku blh duk dgn dia. Aku ambik no hp dia dr sao. Kmdn dia call aku kata ada kakak dia tumpg kat bilik dia. Tp bilik sblh dia 0.

Esoknya masa aku p ambik kunci tu dia xkata apa2 plak bla ku kata nk duk dgn dia. Dia kata ok ja. Tp, bl dh kuar pjbt, dia bgtau aku yg ada org kat bilik dia, kakak dia duduk dgn dia. Laa, Awat la xbgtau aku awal2? Aduh, budak ni, rasa nk cekik jer… pape pn aku naik tgok bilik dulu la..

jauh la plak bilik dia ni siap ada lalu kat tangga tgh lg, brpusing la jgk.. bl sampai kat bilik dia yg merangkap bilik aku jgk, dia buka pntu ada Nai, …

salam...

erm.. apa khbr? hrap sihat la ek... klu xsihat pn, kna berazam utk sihat.. smua pnyakit ada ubatnya....

nk cerita apa? bnyk nk cerita tp xblh plak nk buka ms word.. hampeh... so, trpksa la mngetuk keyboard ni...

musim cuti sekolah tiba, kwn2 pn ramai la yg mnamatkan zamn bujng mereka... aku? jodoh blum sampai... aku pn xkisah klu jdoh lmbt yg pnting, aku bhgia... sapa yg xnk anak wei? aku mmg suka knk2..

ikutkn hati nk jer ada anak sndiri.. nk ambik anak angkat... tp bl fikir2 blik, xnk r sbb ank org.. kita xtau mcmna prgai mak bapaknya... walaupn kita didik dgn baik, klu dh kturun prgai buruk parent dia, mmg r bt sakit hati jer...

xpe la, smpai jodoh ada la... bak kata Dr Tuah, jodoh mcm jmbtn... smaada pndek @ pnjg, xsama dgn org ln... apa pn, hidup ni bnyk lg nk fkr.. bkn psl khwin jer.. kehidupan slps mati tu lg besar...

isk, insaf jgk aku... phla xcukup lg, mcmna la nk dapat redha ALLAH? korg? cek2 la diri korg sblum mlaikat yg cekkn... hui..

akhirnya...

akhirnya habis jgk sem ni... sem yg pendek... sem yg mcm brlaku...
sem yg haru biru...

ya ALLAH, smga aku dapat result yg OK.... amin...
kena 3.50 ke ats wo... dh r sem ni semua nya susah2... xdpat nk skor pape pn... xmcm sem lepas, relax jer...

Open Tracker