Langkau ke kandungan utama

Fitri yang Kuat Gelak.. Haha

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!

Disclaimer: Dia ku hanya anggap adik, okay.


Salam.


Aku berchat dengan Fitri. Terima kasih jugak la sebab aku pun bosan plus hati tak tenang sebab.. Em, malas nak cakap. Kenapakah orang kejam?


[Fitri Anuar]
2:08am
wasalam :):)


[You]
2:09am
wt pe?
bizi ke?


[Fitri Anuar]
2:10am
xwat pe
x bz pun
akak?


[You]
2:10am
xde wat pape
bosan seh


[Fitri Anuar]
2:10am
cm bese la ye
tido lewat
hehe


[You]
2:11am
kwn2 dh tdo


[Fitri Anuar]
2:11am
hehe
tgal sorg je la x tido nih


[You]
2:12am
ya
awal plak diorg tdo


[Fitri Anuar]
2:13am
hahaha
awal?
klo normal kul bpe?


[You]
2:13am
awal la biasanya 3 lbh bru tdo


[Fitri Anuar]
2:14am
peh
tu baru normal eh
akak stay kt mne eh


[You]
2:14am
yup
tak tido lg?

__________________________________________________________________________________


[Fitri Anuar]
6:30am
selamat pagi


[You]
6:30am
pg


[Fitri Anuar]
6:31am
ape plan rini?


[You]
6:31am
plan? igt nk balik tp klpa pening, brg blum siap kemas
6.30 am bas dah sampai. salute tol kat driver bas ni..
jap je tido?


[Fitri Anuar]
6:32am
xtido lg pun
hehe
nk balik mne tu?
bus ape yg smpai?


[You]
6:33am
balik rumah
bas kitar uum
tiap2 pg except friday, 6.30 dh sampai


[Fitri Anuar]
6:34am
owh
nk balik rumah fmly la ni


[You]
6:34am
yup
dh hbis sem
sj je lepak smggu lbih
hihi


[Fitri Anuar]
6:34am
la
sbnrnye dh smngu abis sem
ni nk blek ke mana?


[You]
6:35am
yup, master awal sikit.. 12 mggu jer tak trmasuk cuti
balik Pokok Sena, Kedah
dekat ja
balik pun 2 mggu jer


[Fitri Anuar]
6:36am
kre smngu lg msuk sem bru la ye


[You]
6:36am
2 mggu.. awal nov dh mula sem baru

eh, nk tnya sikit..
akak cdg nk bt reunion utk budak2 USR 2008
nk buat 13 Nov ni
nk jemput sape ek?

Fitri pun klu free jom la join
igt nk jemput mantan YDP mcm Abg Dos, Hedir
AJK2..
Din n Fitri
buat katKL
mybe Mid Valley



[Fitri Anuar]
6:40am
wah, best betul
x dapat nk join la
14 Nov da exam
geng2 batch USR ni mcm rapat je eh?


[You]
6:41am
mesti la..
kami mmg rapat.. tp lps USR bru rapat
bru boleh masuk semua
klu tak, ramai yg buat hal sndiri jer
korg AJK pun rapat jgk kan?


[Fitri Anuar]
6:43am
haah, rapat gk
tbaik la korg
kire pringkat mne dah cdangan nih?
ramai mmg leh pg ke


[You]
6:44am
dh tggu pengesahan sape yg boleh hadir


[Fitri Anuar]
6:45am
owhh, mst syok
ramai kt area KL, eh?


[You]
6:46am
semua geng 22 orang tp yg dapat hadir dlm 13 orang jer..
ye la ramai dh kerja, susah nk arrange tarikh yg ssuai
pening kpla nk arrange ni
smua excited nk pergi tp bnyak hlgn..
ramai kerja kat KL tp ada jgk dr penang pun akn turun jgk.. Sofi. kenal x?


[Fitri Anuar]
6:46am
Sofi, kenal


[You]
6:47am
dia la org yg dimaksudkan
Abg Cot guna no 01241 lg ker?
igt nk jmput dia jgk


[Fitri Anuar]
6:48am
haah, dia pakai no tu lg
hehe


[You]
6:48am
better msj ke call ek?


[Fitri Anuar]
6:49am
ala, pe brg msg2
kol le. hehe


[You]
6:49am
haha
segan kot
igt nk mesej dulu
then call


[Fitri Anuar]
6:50am
ala, dengan Abg Chot nk segan pe nye? Haha


[You]
6:51am
Haha. At least, dia dapat fikir dulu. hehe


[Fitri Anuar]
6:52am
Erm. Ada point. Haha


[You]
6:52am
Brpa markah dapat?


[Fitri Anuar]
6:53am
Erm... 6/10. Hihihi


[You]
6:53am
Tq2. Haha
Ada kelas tak pg ni?


[Fitri Anuar]
6:56am
pg ni xda klas
klas da tghari kang
satu tu je


[You]
6:56am
oic
wat pe tak tdo?


[Fitri Anuar]
6:56am
Haha. Tah
Dgr2 lagu
Men game kt fb
Haha. xtaw lg
Cuti nnt ape plan?


[You]
7:00am
Tapi tak pe dia budak three point something pointer..
Cuti ni nk release tension
Nak manja2 dgn mak ayah.. Haha


[Fitri Anuar]
7:01am
Haha. Bagus2
Bunyinya mcm tension tul nih ;);)


[You]
7:02am
mana tak tension, mlm2 xleh tido.. Siangnya bukannya boleh tido sgt, ada jer org ketuk bilik..


[Fitri Anuar]
7:02am
Ada pe mlm2 smpai xleh tido?
Ada kwn dtg ziarah ke? Hahaha


[You]
7:03am
Entah la.. Banyak fikir


[Fitri Anuar]
7:04am
owhh


[You]
7:04am
sj la tu, nk suruh jaga kebajikan kwn2.. haha
org tido, kita tak tido.. org bgun, kita tido


[Fitri Anuar]
7:05am
haha
ish2
jgn dipkir2kn sgt
kene bg can otak rehat
bru leh smbung pkir
hihihi


[You]
7:05am
rehat tu rehat..
sb tu la tak sabar rasanya nk balik rumah
klu kat rumah, kena tido awal
ye la, rumah kg
tido awal n bgun awal
tak boleh bgun lewat2.


[Fitri Anuar]
7:06am
owhhh
ni kene report nih kt parent akak nih
hihi


[You]
7:07am
haha.. kena2 wat report..
lodge a police report too.. haha


[Fitri Anuar]
7:08am
hehe
nnt kt rumah da sape?
slen mak ayah


[You]
7:09am
adik prmpn n adik llki


[Fitri Anuar]
7:09am
adik ppuan ;);)
hihihi


[You]
7:10am
haha


[Fitri Anuar]
7:10am
akk ank sulong ke


[You]
7:10am
sama umo dgn fitri kot adik akak tu..
anak ke 4 dr7
fitri anak sulg ke?


[Fitri Anuar]
7:15am
owh ank ke 4
haah
sy ank sulong
bwh sy
da 3 org adik


[You]
7:16am
tak nmpak gaya mcm anak sulg pun.. haha


[Fitri Anuar]
7:16am
hahahaha
knpe kah??
bg 10 sbb
hahaha


[You]
7:16am
sama la, adik kak pun 3 jgk
10 sebab? mcm zmn bljr kat skolh dulu.. ckgu sllu suruh bg 10 sebab


[Fitri Anuar]
7:17am
haha
tau xpe
slalu gk org kata sy xda gaya anak sulong
hahaha


[You]
7:18am
dah cukup 3 org tak?
klu dah cukup 3 org, mknanya betul la tu..


[Fitri Anuar]
7:18am
cmtu ye
adehh..
bkn ckup je
lebey lg da la
haha


[You]
7:19am
adik2 takut tak kat abgnya?


[Fitri Anuar]
7:20am
xtakut lak
hahaha
abg sulong kene ditakuti ke
hahaha


[You]
7:20am
tak de la.. at least diorg dgr ckp..
biasanya nk wat pape, takut abg sulg marah
hihi


[Fitri Anuar]
7:21am
haha
sy pun xda rse dri sy cm abg mse kcik2 lu
hahaha
cume dh besar2 nih je bru trse abg


[You]
7:22am
apa tu?


[Fitri Anuar]
7:22am
apa apa?


[You]
7:23am
ye la, dah besar bru terasa abg?


[Fitri Anuar]
7:23am
ye la
ble dh besar skng ni
baru terase diri seorg abg
haha

[You]
7:24am
kenapakah?


[Fitri Anuar]
7:24am
mgkin time kecik2 lu
sy rapat ngn adik2 mcm kwn2
pstu paren sy lak
xda pun suruh sy jga adik2 mcm kwn2 sy yg len2
haha
ritu anta adik register kt uitm
baru trse dri ni abg
hahaha
kkdng2 fmly xda kt mah
baru sy jga makan minum adik2
dulu mnda wat bnde2 cmtu
haha
taw men je


[You]
7:25am
aik, fmli tak de kat rumah, mcmna nk jga adik2?


[Fitri Anuar]
7:26am
slalu time cuti pnjng
kbtulan paren xda kat mah smpai 2mngu
klo ari biasa
dorg sume kt kolej
adik2 la


[You]
7:27am
em, bgus la tu.. jd abg yg bertgg jwb.


[Fitri Anuar]
7:27am
bgitula alkisahnye


[You]
7:27am
al katamat ke belum?
haha


[Fitri Anuar]
7:28am
haha
lum tamat lg



[You]
7:28am
ada lg ke?
[You]
7:28am
episod ke brpa?


[Fitri Anuar]
7:28am
tungu season bru lak
haha


[You]
7:28am
i m wait
haha


[Fitri Anuar]
7:28am
k la kak, sy out lu


[You]
7:28am
ok


[Fitri Anuar]
7:28am
later msg lg

[You]
7:29am
tgok la klu rajin nk on9 kat rumh


[Fitri Anuar]
7:29am
take care blek rumah nnt


[You]
7:29am
tq


[Fitri Anuar]
7:29am
k bye
salam


[You]
7:29am
wassalam

7:29am Fitri is offline.



Ada perubahan. Banyak gelak tol la mamat ni.. Asyik 'haha, hehe, huhu, hihi'.. 'hoho' jer tak de.. Adoi, tengah happy ke? Pape pun layanzz je la adikku yang sorang ni.


Sebenarnya, aku sedang bersedih. Tapi bila dah chat dengan adikku yang pegang jawatan TYDP persatuan ni, rasa ok la. Mood dah kembali ok.=) Thank you ALLAH. Thank you al marhum Ustaz sebab tubuhkan persatuan ni yang banyak bagi aku dan kawan-kawan mendapat teman terbaik. =)


Inilah anugerah yang paling mahal dan tak ternilai. Bukan senang nak dapat macam ni. Aku bersyukur kerana persatuan 'menerima' aku untuk aku abadikan sebagai kenangan terindah sebelum mata ini dipejam.


Hehe, sedikit emo.. =)


But, no more tears, k. Cheer up, lady! =)



Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker