Langkau ke kandungan utama

Discussion About Inspira?

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!


Salam.


Ni aku ambik kat fb Jef. Saja nak letak kat sini sebab pada aku ada sentimental value. Hehe. Hanya aku dan dia sahaja yang memahami. Huhu, macam la ada rahsia sangat kan? Pada hal tak de pape pun. Saja kasi gimik.



PROTON INSPIRA IS A NEW MODEL FROM PROTON...HOW IT's LOOK A LIKE HA???EEmmm...
Yesterday at 1:29am · Comment · LikeUnlike

*
*
*
o
Mohd Hanis: probably look like lancer!!!!cool
Yesterday at 1:31am · UnlikeLike · 1 person You like this.

o
Jeffry: i'm already look for that car..tp cam xlawa jer..tp xtgok penuh lagi rr..
Yesterday at 1:32am · LikeUnlike


o
Noor Hapisah: just wait n see.. huhu
Yesterday at 1:33am · LikeUnlike


o
Mohd Hanis: hurm
knowing proton,new born for sure excellent in term of style
but still dunno yet the performance
Yesterday at 1:33am · LikeUnlike · 1 person Yunikichan Yaya


o
Jeffry: uiitt..dont underesimate our national car eaa...i'm so proud of that...pepun harap2 lebeh baik dr sblumnya.. xsbar nak naik kete baru ko nis..heheheee..
Yesterday at 1:36am · LikeUnlike


o
Mohd Hanis: sapa yg underestimate
aku pon pakai proton kot
huhuhu
Yesterday at 1:37am · LikeUnlike


o
Noor Hapisah sorry to interrupt. proud of proton? of what reason?
Yesterday at 1:38am · LikeUnlike


o
Mohd Hanis being as malaysian la.lol
Yesterday at 1:38am · LikeUnlike


o
Noor Hapisah in one side, yes i m agree with u..
Yesterday at 1:40am · LikeUnlike


o
Mohd Hanis da other side?
Yesterday at 1:40am · LikeUnlike


o
Noor Hapisah its hard to tell.. since Datuk struggle to polish their reputation, we all just wait n see how they perform.
Yesterday at 1:47am · LikeUnlike


o
Mohd Hanis:
imma think slightly proton do perform good as well for their newcoming vehicles. same goes to previous one. heard also upgrading for satria safety equipment based on the customer's complaint. it shows that proton did follow the international car implementation.

however,we just wait and see as per mentioned by u.
Yesterday at 1:53am · LikeUnlike


o
Noor Hapisah:
hopefully, proton can keep maintain and upgrade their performance.
either wise, proton is new car maker compare to establish company like toyota n honda, almost a hunred years, if im not mistaken. so, like human, at around their age, such as teenagers, do upgrading slightly, try and error.
Yesterday at 2:01am · LikeUnlike


o
Mohd Hanis: i can see da point
btw,
regards of honda and toyota, we just put aside
do not compare but others can be as guidelines to proton
Yesterday at 2:08am · UnlikeLike · 1 personLoading...


o
Jeffry: sudah....bincang la korang dua ea..nak tito dah..msg2 xtelan ubat lagi kowt..ngegeee..
Yesterday at 2:11am · LikeUnlike


o
Mohd Hanis: ubat cegah hamil ek?
ko sorg je telan kot
hahaha
Yesterday at 2:12am · LikeUnlike · 1 person Mohd Hanis


o
Jeffry: hahhaaa...nis2..ko nie..haiz...
Yesterday at 2:13am · LikeUnlike

o
Mohd Hanis: hahahaha
dah.dah.gi tido!
Yesterday at 2:13am · LikeUnlike · 1 person Jeffry


o
Jack Adnan D'Sparrow mcm lancer la bro... tgk kat profil aku ada gmbar penuh... hahhahhaa....
18 hours ago · LikeUnlike


o
Yunikichan Yaya: hanes.. i really like ur words..stylish
11 hours ago · LikeUnlike


o
Jeffry: sekinchan lagi pelik, owg duk discuss benda lain, dye duk sibuk menda lain..haizz...
11 hours ago · LikeUnlike


o
Yunikichan Yaya xde la.. hanes tu..cara dia becakap.. matang
11 hours ago · LikeUnlike


o
Yunikichan Yaya ko dah balik kampung ke blom
11 hours ago · LikeUnlike


o
Ismail Jeffry lom ag..balik lmbt kit kowt
11 hours ago · LikeUnlike


o
Yunikichan Yaya lamanye..
10 hours ago · LikeUnlike


o
Ismail Jeffry a'ahh..ada hal kit..
awat??
10 hours ago · LikeUnlike


o
Yunikichan Yaya tanya sahaja.. =p
10 hours ago · LikeUnlike


o
Mohd Hanis ape yg bestnye marini?aku tgk cm bese je.pelik.
7 hours ago · LikeUnlike





Sebenarnya, aku tau pe kelemahan Proton. Sebab sem lepas aku kena buat research kecil-kecilan, means aku kena jawab exam. So, kalau nak jawab exam, kena la faham apa masalah Proton dan apa kelebihan dan apa yang boleh Proton up grade lagi untuk bersaing di arena antarabangsa.


Tapi, kat internet ni aku takut nak cakap banyak-banyak. Kang diorang saman aku, jenuh la. Aku risau diorang guna Akta Komunikasi dan Multimedia 1997 pindaan 2000++. Kena aku kalau aku banyak-banyak cakap pasal yang buruk pasal diorang. Hehe.


Aku ni orang susah, jangan saman aku.


Aku 'telah'(agak)Sekinchan ni suka Hanes. Haha. Sebenarnya, aku pelik jugak sebab pe hal plak si jef ni biarkan kami berbahas.. Aku memang dah menggeletar badan tanda aku sangat tak sihat dan memerlukan rehat segera.


Tapi, aku kuatkan hati untuk bincang isu ni. Aku tak nak diorang tak nampak apa yang aku nampak. Alhamdulillah dia dapat melihat point aku. Masa Jeff masuk mencelah tu, aku dah tido. Nasib baik la aku tido, kalau tak malu la jugak aku. Ye la, aku perempuan kot..


Aku rasa mamat ni sangat patriotik. Bukan bab ni jer, ada bab-bab lain lagi.Dia sangat bangga menjadi rakyat Malaysia. Proud to be Malaysian la,kan?


Aku proud jugak, tapi aku rasa banyak lagi yang Malaysia ni perlu berubah dan belajar dengan negara lain. Yay!




Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)

Open Tracker