Langkau ke kandungan utama

Bilakah Tarikhnya?

Anything can happen, that why life is wonderful. Struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one. No one you shouldn't hurt their feels!


Salam.


Aku masih pening dengan aktiviti yang aku rancang tu, reunion.


Aiyoo, again.. Problem.. Ikutkan hati, nak jer batalkan event ni.


Pada pagi ni, awal-awal lagi Razi dah bagitau yang dia tak dapat pergi sebab ada exam Penolong Pentadbir Diplomatik (PTD. Ema pun dah bagitau awal-awal yang dia tak dapat hadir sebab ada exam M-Test pada 13hb.


Rasa luluh hati sebab diorang jugak kawan-kawan terbaik aku, selain Fizah dan Miza.



Aiyo, kenapa la diorang (jabatan kerajaan) ni nak sabotaj projek aku? Wah, ni adalah tuduhan melulu! Kena tangkap masuk ISA ni. Wakaka.




Aku dah buat event kat facebook. Bangun pagi tadi ingat nak detele jer event tu tapi dia cakap kalau nak cancelkan, dia akan email kepada semua yang dah ditag sebagai guest dalam event itu. Lagi la malu kalau macam tu. Jadi, biarkanlah..


So, aku kena bekerja keras sekali lagi la.. Kena tanya kawan-kawan lagi. Semua ni memeningkan.. Aku pun chat la diorang. Malas nak tulis kat wall, kalau tak, ada jer org yang tak setuju dengan aku ni, nak menjatuhkan aku. Hmmm..


Jom layan chat aku dengan kawan-kawan...


1. Chat dengan AJK
Today
[You]
12:16pm
salam


[Miza]
12:16pm
wassalam


[You]
12:17pm
miza apa khbr?


[Miza]
12:17pm
alhamdulillah chat
sha?
da bis exam?


[You]
12:17pm
alhamdulillah
dh hbis
cuti dh
klu buat ahad, 14 hb ok x?


[Miza]
12:19pm
ok..
lgpun exam ptd tu smp petang


[You]
12:19pm
oo
ingt nk tnya kwn2 hari ahad ok tak
sb biasanya ada yg tak nk buat ahad
tp sha tak tnya pun lgi
bru tau mlm smlm


[Miza]
12:20pm
kwn2 kte xde yg keje ari ahad kan?
aju camne?


[You]
12:21pm
tu la.. blum tnya lgi..
bru tanya miza
nk kumpul pndpat dulu
brian strom
haha~


[Miza]
12:22pm
he3
ok rasenyer..
aju keje ape?


[You]
12:23pm
ok apa?


[You]
12:35pm
aju kerja kat CIMB


[Miza]
12:36pm
kwn2 ok kot


[You]
12:37pm
hopefully :-l


2. This is another chat.


Today
[You]
2:09pm
salam


[Azim]
2:09pm
ye


[You]
2:09pm
weh, ang free x ahad 14hb?


[Azim]
2:10pm
xfree


[You]
2:10pm
boleh tau, ada apa?


[Azim]
2:10pm
ada hal skit
sori


[You]
2:10pm
ok


[Azim]
2:11pm
mmg xfree
xpa la
reunion tu 13kn


[You]
2:11pm
haha


[Azim]
2:11pm
so xde prob laa
mmg aku dh set elok2 jadual aku


[You]
2:11pm
ada hal sikit
sb tu nk brain storm plak


[Azim]
2:11pm
ok
oO
brain wash pn ok


[You]
2:12pm
brain wash kepala sapa?
hahaa


[Azim]
2:12pm
kepala hgpa laa


[You]
2:12pm
awat plak?


[Azim]
2:13pm
sja suka2
;);)


[You]

:-):-)

[Azim]
2:13pm
rmai yg online tu
hg tny la pndapat depa
wat 14 tu pn xpa


[You]
2:17pm
ang mcmna?
boleh ka ahad?


[Azim]
2:17pm
aku xleh laa
xpa la
hgpa wat laa


[You]
2:18pm
nnt la bincg dulu


[Azim]
2:21pm
ok



3. Ni pun lagi satu chat..


Today
[You]
2:49pm
salam
razi exam kat mana?


[Razi Aziarina]
2:49pm
salam
kat KL
sek titi wangsa


[You]
2:50pm
ooo
14hb, ahad, free x?


[Razi Aziarina]
3:33pm
InsyaAllah free


[You]
3:34pm
igt klu xde pape, kita ubah p tarikh 14hb..
boleh turun x?


[Razi Aziarina]
3:35pm
insyaAllah bleh..wat mase nih xde prgram pape pn 14hb


[You]
3:36pm
ok, cantik...
nnt klu pape, sha bgtau lgi..
byrn
sblm 3 nov (klu blum byr)


[Razi Aziarina]
3:52pm
bape?
nak byr nih


[You]
3:52pm
rm 10
so far la


[Razi Aziarina]
3:52pm
total?


[You]
3:53pm
total termasuk apa?
cndrthi rm10
* eh
cendrhti
rm10 utk cndrhti
bowling, mkan, lain kira


[Razi Aziarina]
3:54pm
termasuk cenderahati n gambar
total??
gmbr byr mase hari kejadian ek?
so byr cenderahati je la ek
rm10 je la ek?
ok2..
byr RM 10 jerk kan
ok2
org transfer jap lagi..on9,,masuk maybank rm 10 k


[You]
3:56pm
mcm ni.. cndhrti n gambar tu kira 10rngt je
igt mcm tak cukup jer
mgkin rm12


[Razi Aziarina]
3:57pm
owh...


[You]
3:57pm
utk smua tu
murah, kan?
sb ada yg berkira bila mnta rm10 pun


[Razi Aziarina]
3:57pm
nak masuk bape sbnrnye nih?
org bank in rm12 jek ek
org bank in rm12 jek ek


[You]
3:57pm
ok
klu lebih, nnt sha pulgkn


[Razi Aziarina]
3:58pm
kalo x ckup @ lebih, bg mase hari kejadian la ek
ok
org bank in rm 12
k


[You]
3:58pm
ok
tq


[Razi Aziarina]
3:59pm
ok
dah bank in
ok
dah transfer
successful :-)


Aku jadi bersemangat semula bila kawan-kawanku dah bank in kat duit. Itu maknanya, diorang dah confirm nak join. =) Hari ni jer dah empat orang masukkan duit. Yang lain akan menyusul. Bersemangat semula diriku. Yay!


Tapi, projek aku ni masih bermasalah. Pasal cenderahati. Elis adalah individu yang telah diamanahkan menguruskan hal ini. Namun, beliau gagal untuk melaksanakannya. :-( Sad.


Sebenarnya, dia ada operation plak pada 3hb. Jadi, dia tak dapat la mencari hadiah tu. Dia bukan tak cari tau, dia cari. Selasa lepas dia dah call aku semasa dia tengah mencari cenderahati tu.


Tapi malam tadi dia mesej aku:


Salam.
Sha, Elis nak minta maaf banyak-banyak sebab tak dapat carikan hadiah untuk reunion kita. 2/11 Elis kena masuk wad dan 3/11 Elis ada operation. Insya-Allah, kalau sihat sebelum 13hb Elis dapat join korang.. Doakan Elis sihat k.



Aku memang terkejut giler. La, dia sakit plak. Bila mesej-mesej, dia kata minor operation jer. Oo, sikit jer. Tapi aku teringat Jas dulu yang buat minor operate pun katanya tersangat sakit dan lemah badannya. Sebulan baru lega. Isk-isk, kesian betul kat kawan aku ni.


Tapi aku suka semagat Elis. Dia kuat. Nak jugak jumpa kawan-kawan ni. Bangga aku dengan dia. =)Thumb up, Elis!


Semoga cepat sembuh,k. Kalau sembuh, senang la sikit perjalanan reunion ni.



Ya ALLAH, kurniakanlah cahaya ketenangan kepada jiwa kami dan permudahkanlah urusan kami. Semoga Reunion Seutuh Ikatan ini akan berjaya direalisasikan.


Moral: 1.Kenali kawan terbaik anda
2.Berastu teguh, bercerai roboh


Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)