Langkau ke kandungan utama

Crying Sebuah Sajak




Hari ni, aku nak kongsi sajak omputih aku. Aku ni tak pandai sangat bahasa penjajah ni. Tapi, bak kata Kak Su, lantak pi la betul ke tidak bahasa omputih tu, janji faham. It doesnt matter la, lagi pun bukan bahasa kita.


Kalau salah pun, no hal la.. So, tak payah la nak kira sangat grammarnya. Orang putih ni, cuma British je yang terlalu polite dan bahasanya memang tersusun atur. Tapi, kalau American, dah tak kisah pun. Apatah lagi, Aussie (orang yang berasal dari Australia), lari terus Bahasa Inggerisnya..


Kita yang Melayu ni, berlebih-lebih la lagi.. Bukan bahasa kita pun.


Title: When I Sad...

I feel sad
I wanna to cry

Sometimes, i had problem in my life
And i dont know what to do
I just think, crying is better
But, i doesn't work well.


I shouldn't cry
Face it
And turn your face to the sun, dear!



-Sha
2.35 am
23/9/2010


Haha, ok tak sajak aku? Ni boleh jugak jadi perangsang bila rasa nak nangis. Kalau korang nak, kena print, tampal kat dinding bilik. Ori ni, tau. Letakkan nama aku jugak k. Hehe.


1 ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)