Langkau ke kandungan utama

apa kes?

anything can happen.. that why life is wonderful.. struggle to get what u aim but be sure don't hurt any one... no one you shouldn't hurt their feels!
salam...

tghri td ( dh petg la...) aku disapa oleh KH dgn YM... ikutkn mmg mls dh nk tgur dia.. klu dia ada pn, aku bt xtau jer... ye la, mls nk sakit hati lg...

tgok la kat bwh ni...

Wednesday, 28 July, 2010

khairul hisham
assalamualaikum.... 15:01



me: wslm 15:01

w.b.t 15:01


khairul hisham
sibok ker 15:01





Me: xde sgt 15:01


khairul hisham
lama lg study? 15:02

dh plan ke lepas ni nk keja mana 15:03


Me: sem akhir... 15:03

insya-ALLAh... 15:03

smuanya bergantung kpda tesis sem ni.. 15:04

klu siap, sem ni hbis' 15:04

klu x siap, sem depan la 15:04

blum plan mana2... 15:04

ada cdgn? 15:04


khairul hisham
jd lecturer kt uum je la 15:05


Me: haha... lecturer uum kna ada Ph D woo 15:05


khairul hisham
ye ke.. kt Uitm takat Master je 15:06


Me: itu uitm... ni uum 15:06

skrg ni, pnsyrh yg xde phd, smua kna kuar p bt phd 15:07


khairul hisham
awk smbung la smpi habih 15:07

pompuan kn rajin belajo 15:07


Me: xnk la.. 15:08

sy ni org miskin 15:08

nk bljr ni kna bnyk duit 15:08

rasa mcm nyesal plak bljr master... sbb duit xbnyak... 15:08

so, mmg sakit la... 15:08


khairul hisham
ye ke.. tp jgn menyesal thdp ilmu krn dia akan mjaga kt
tp harta kt lak kena jg dia 15:16

Me: bkn nyesal ilmu 15:17

tp nyesal xde duit tp gedik nk sambung... 15:17


khairul hisham

sabar la berkorban la dulu.. tuai kemudian 15:18

nk tolong pn sy org miskin jg 15:18

byk utang lg 15:18


Me: xpe la... xnk la nyusahkan org lain 15:19

tp, sem ni dah ok la... 15:19

sb sewa rumh dh xkena byr 15:19

broadband pn xkna bayr 15:19



khairul hisham
fuh bestnya.. nape semuanya free yek 15:20


Me: rumh sewa sb smua org dh nk kuar... 15:21

i kuar sem lps tp still kena byr 15:22

broadband x tau la npe... surat dia sampai tp kosong jer yg kna bayr 15:22

free sb berkat kesabaran kot... huhu 15:22

lgpn, i blh kerja part time.. start sem lpas 15:23


khairul hisham
ok la tuu.. 15:24


Me: syukur... 15:24

sem 1 mmg sesak... 15:24


khairul hisham
awk ingat x hingga raya thn ni kt dh bkwn selama berapa thn? 15:24




Me: tp, nsb baik ada bf yg bnyk tolg... huhu 15:24

masa g klang thun 2007 15:24

npe tnya soaln tu? 15:26

npe igt raya? 15:27


khairul hisham
diam x diam kt dh nak jumpa raya lg.. rasa baru je raya thn lepas 15:28

Me: haha... 15:28

itu jer ? 15:29

khairul hisham
ada yg lain2 tp nnt myakitkan hati awk je 15:29


Me: ooo 15:30

ok 15:30

mmg r 15:30

mmg rasa twr ht sgt 15:30


khairul hisham
sy amat mhargai awk tp sygnya... 15:34


Me: apa? 15:35

dont say what is... 15:35


khairul hisham
dh la.. yg biar berlalu 15:36

Awk dh ada bf baru???? 15:36


Me: sy mmg ada bf pn... dh sthun lbih... npa? 15:37


khairul hisham
jelesla sy.. 15:38


Me: npe plak nk jeles? 15:38

kita kan kwan 15:38


khairul hisham
kekakih di kebas org 15:38


Me: ee... plz la 15:38

bl msa plak sy jd kksih awak? 15:39


khairul hisham
tak pernah ye... hek3 15:40

malu nye 15:40



Me: ye r... mana pernh... 15:40

aiyo... sudah lupa kaa? 15:40


khairul hisham
klu sy nk ulang semula leh tak? 15:41



Me: xnk la... 15:41

laki org 15:41

bapak org 15:41

dan sy xnk lg cemuhan n tuduhn yg awak lempar kpda sy berulg kmbli... lukanya amt dalam 15:45

sy nk lupakan smua tu 15:46

ye r, sy xpsal2 kna mrh...


khairul hisham: sape yg marah? 15:54

tp ini kan anugerah Allah kpd awk.. klu x dh kahwin baru awk tahu status sbnr sy lagi parah 15:55



Me: erk!! 15:55

mnta simpg la malaikat 44 15:56

ada la manusia tu yg marah 15:46



anda tentukan sendiri...


pada msa yg sama, aku berYM dgn nora, xhousemate aku... diorg posa jgk.. diorg ajak aku mkn skli.. then, aku ajk diorg brbuka kat bilik aku.. ye la, drpd nk p wakaf msjid tu, xslsa.. lgpn, aku xde roommate.. so, bt bilik ni ana yg punya la... hihi..

kmi buka posa sma2.. then gi expo n pc fair.. aku grab fan kecil utk laptop (RM6.25) n earphone utk pc (RM16)...

best la hang out n spend time together... :-) i really appreciate... diorg mcm biasa la gila2.. n baik.. itu yg susah nk cari tu.. huhu

klu korg bca thread ni, tq tau... luv u all... hope this friendship forever... :-)

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker