Langkau ke kandungan utama

patut ker?

salam...
patut ke aku dgn dia brgduh krna hal ini....

mlm td, dia mrayu2 aku kmbli kpdnya... aku neutral je. xkisah nk trma ke nk ptus ke... bl aku dh trma dia...tp, pg ni plak, dia dh nk clash...

aiyoooo.... memeningkn btul...

ni disbbkn oleh msj2 ni... aku sngja forward pd dia sbb aku nk tau pndapt dia... tp, akhirnya, dia putuskn hubgn kmi... cedih r jgk... tp, aku mls nk kecoh2... klu btul dia nk aku, prkara ni xkn brakhir di sni...


kak ina: slm. ni kak ina. jgn bgtau zul kak sms. nnti dia bg kak sbijik. sllu x zul sms atau cll sha?
kak ina: jgn bgtau tau.. klu x, dia akn ceraikan kak dgn talak tiga...


aku: oo ya ka dh khwn? sha xtau plak. sha pn xnk ambk laki org. xda la sllu cuma 2-3 hri ni.. kak ia, sha cdgkn kak ina bli buku Mmbina Hati Bahagia @ Mmbina Jiwa Serasi. Penulis, Dr. HM Tuah Iskandar. Nauzubillah... Smga kbhgiaan itu milik kak ina n suami. sha dh ada bf. cuma bru ni gduh. skrg dh ok.

Elo syg, u xnmpk ke yg i dh tulis 'sha dh ada bf. cuma bru ni gduh. skrg dh ok.'

kak ina: lum khwn lg, sha.. dia tu bkn suami akak syg oi.. kak tahu dr dulu dah sha dgn zul ni b'kwan.. akak no hal pasal n. nape sha? zul ada ke ckp dia xbhagia dgn akak?

sbb ni la kau 4wrd msj2 kmi pd my bf...
aku:monink syg...
dia: knpa u send i msj2 tu?
aku: i nk tanya u. apa pndapat u ttg kak ina tu? dh khwin ke blum? zul tu suami dia ke?

dia: i jd bodo. tp, kwn i akn dtg blik jp lg.
aku: u jd bdo? apa mksud u sbnrnya? u nk clash ek?

aku dh trhidu dia bersikap ke arah perpisahan... bru je mlm td dia kata, gduh bkn tiket utk berpisah... dan dia xkn smudah itu tgglkn aku... tp ini apa? sedihnya aku... sbb hal kecik je dia bt kputsn mcm ni... nmun bgtu, aku xnk komen2 lbh2... sbb sglanya trletak di tgnnya...

wah, mr r, i very miss u... tough!

dia: ya. i rasa ada 1 kkuatan utk kita clash.
aku: ok. go on..
dia: u p la usha jntan. jgn libatkn i..

trgamak dia kata aku mcm tu... pernyataan berunsur hinaan.. aku xnk ckp bnyk sbb kbenaran akn muncul juga suatu hr nnt... aku bersabar jer.. aku ni kan kuat bersabar.. pnyabar orgnya.. smga suatu hr nnt dia akan mnyesal dan waktu tu aku dh jd milik org lain.. bru padan dgn muka dia.... hahaha... jahatnya aku... xdela, aku x sjht tu.. cuma kdg2 je rasa geram mmbungkam di hati...

aku:elo, td ckp klu dia tau, akak kan cerai talak 3... blum khwin ke dh jd suami isteri? jujurla, kang sha tanya trus, naya je
aku: em, khwn sblum nikah la ni. org KL, mcm tu la. dh la, mls nk lyn u lg. i akan tnya pd zul. lantak r u kna papepn. ada i kisah? org mcm u xblh lyn baik2!

erm, xblh layan org mcm ni... buang masa jer... zul, akhirnya, awak berubah jgk.. mcm yg sha kata..

kak ina: adoiya tu cuma kiasan je. awat la straight sgt sha neh. mksud kak, klu dia tau kak belek hp dia, dan amek no tipun sha, msti dia mrh kak laa.. kak igt sha ni sporting orgnya.. tp, x..

aku: oit btina.. klu i xsporting, xdanya nk msj u baik2 n doakn u... dh la, i xnk prcya lg pd u
kak ina: xpe la.. lg sng. biar dia tahu. brgduh krna org ke3. akak dh brsedia ni...

hak eleh! myampahnya...

aku: zul tu xbf sha. skrg ni skdar kwn. dh xda pape prsn. dia bt hal. sha tgglkn dia. dh lama knal. sppunya pn knl.. bru 3 hri, dia cri sha blik. dia tu kerja apa sbnrnya?

teringat plak apa yg dia bt kat aku dlu. curang! dan trsa je nk bgtau siapa zul yg sbnrnya. tp, biarlah aku mnjaga aibnya, smga ALLAH mnjga aibku di akhirat nnt.. amin..

kak ina: apa nama sppunya? dia krja sndri. skrg ni perbaiki alat elektronik. akak tau sha lbh knl dia brbndg dgn kak.

aku: xda la knl dia sgt.. ni msj, kira warning xbg cntct dia lg ek.. ok, no hal.. wasslm..

kak ina: k la sha. akak mnta maaf klu sms akak mggu sha. xda pn niat kak nk timbulkn kekeliruaan pd sha.. mgkn ada sstgh prktaan yg akak tulis bt sha slh fhm dan tu bt sha bikin tggpn yg bkn2.. klu blh, kwn zul adalh kwn akak jgk. tp, trnyata kak xkeh sampai ke tahap itu.. akak xprnh pn nk mrh atau warning ssiapa yg brkwan dgn dia. tp ni lak pertama kali kak kna hamun mcm ni. dgn rsa rndah diri, kak mnta maaf.. hal ini akak akan sttlekan dgn zul..

dia nk sttle pasl dia, aku plak jd mslh dgn bfku.. pape pn, aku bersyukur.. sbb aku yakin stiap satu kejadian itu, psti ada hikmahnya...

klu stakat mcm ni pn blh bt kecoh, aku pn mls nk ribut... biarkan angin itu berhembus menampar ppku...

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)