Langkau ke kandungan utama

tahun baru, cerita baru

salam.
mlm td, sedih.. tp syukur sgt sb aku dapt 'pulngn' yg lbh baik. sb tu aku xtakut utk mghadapi kesukaran dan kesedihan.

akhirnya, seorg kenalan rapatku 'hadir' jga stelah stgah tahun dia mghilgkan diri. sbbnya slh aku jgk sb terkasar bahasa. sikit jer, tp huii besar kesannya. ia juga mmbuatkan aku berhati2 bl brbhsa. sungguh, hanya kesilapan kecil. hanya guna ganti nama pertama je, dr 'sha' ke 'i'. itu jer. aku xbrniat pape pn msa guna perkataan tu, cuma nk ringkaskan je... tp, dia sgt trasa.

masa aku cari dia hari tu, blh plak dia kata yg dia tu india. cet, pooorah... kmi dah lama kenal. thun 2006 @ 2007, aku pn kurg pasti.. dh lama dh. dia mnetap di Singapura.parent dh passed away. anak bgsu, tau. dia ada la jgk sedara di Jhr.

apa yg mmbuatkan kmi rapat, dia sama persatuan dgn aku. dialh yg mggalakkan aku mghbiskan silibus persatuan kami. dialah jgak pnasiht tetapku. yg bsetnya, nsht dia islamik. tu la masa mual2 knl, dpt tau dia org sgpura, risau jgk klu dapt yg sosial, xsuka yg sosial. tp skrg ni msj dia dh lain sikit, dh mggatai sjk umurku mngkat ni... huhuhu... tp, dia ni kuat berahsia. dh ada tunang. handsome orgnya, budi perketi pn molek. aku mmg suka giler kat dia dlu la.. tp,skrg dh dapt trma yg aku dn dia cuma adik n abg jer.

dia kerja sbg xecutive pmsran, syrkt di sgpura tp dia pernah ditransfer ke kl. aku pn ada jgk pergi sana..

pg td, dia wish aku slmt thun bru. aku wish dia msa thun bru hijrah, dia wish kat aku thun bru msihi plak... hampeh tol bro ni... huhuhu


aku: bro? :-)
bro: yea my dear sis...

aku:long time no c.. nape mrjuk lma sgt?
bro: sbb nk tgok sis nk pujuk ke x.. :-(

aku: ala, dah cari pn, tp dia cko wrong no plak..
bro: xpe kita lupakan jea. ni dh thun bru, kte bukak chapter baru.. lucky jgk dear xtukar no bru...

aku: lain kali nk tukar no bru la.. biar cari xjmpa.
bro: sampai hatinya sis ni...

aku: xda la. gurau je. klu sha tukar no bru, msti sha akn carry no bro wlpn org tu ckp dia berbgsa india.. :-P

bro: tq. bro syg sis dear.. thun bru ni kna rasa hepi2...
aku: :-)love u 2.. :-x

aku: thanxs God... berkat kesabaran... :-)
bro: btol.. thanks GOD. pas nie klu bro msg jgn x reply plak.. nnt cont yea dear.. bro nk merayap jap.. muahh22 love u n miss u..

so lovely... akhirnya jumpa jgk... :-)
Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Tips Pakaian Untuk Konvo

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Petua Tutorial Cara Pakai Contact Lens (Kanta Lekap)