Langkau ke kandungan utama

sem baru dah nk mula

slm..
sem baru dh nk mula... wargh, mlsnya....

rasa nk g jln2 dlu... sb kelas mula 28. tp 28nya kelas xnk ambik, nk drop. so, kelas hr sabtu la, 2 hb jan.

so, hjt nk ikut kak jag n fmli dia, plus cik ah p klang, selangor... sambil2 jln, minum air... hahaha, rosak peeribahasa... sbb mmg lama pn x g jln jauh..

klu x, sblum ni blh kata tiap2 bulan msti ulg-alik dr Tapah, Perak ke Alor Setar, Kedah... best.. blh jmpa ramai org... ramai gelagat. pngalaman itu mndewasakan...

aku mmg lama dh nk kmbli bertandang rumah kak jag. rindu kat Klang. lgpn, ada fmli agkt kat sana, rndu mama, ayah, adek, wawa, mimi n along.. last p, 2007. dh lama. mmg plan nk pg, tp asyik terbantut jer... mcm2 hlgn. ada je aral yg melintang...

lg 1, blh lwat kwnku kat Hentian Rawat & Rehat Tapah @ hntian rehat yg lain... :-)

tp, blh p pn jap jer sbb dh jnji dgn kwn baikku utk mghdiri mjlis perkhwinnnya 31 Dis ni. mak ayah pn nk p ke mjlis itu. so, aku kna ada brsama la, bru meriah... wakaka, msuk bakul angkat sndri plak...

tp, xtau la mak ayah izinkan ke x.. hrp2 diizinknlh anakandamu ini, yg 'kebulur' nk g jln2... amin.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:


Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker