Langkau ke kandungan utama

erm, really??

Ini adalah luahan perasaan si dia…. Pada suatu petang yg suam2 kuku, di bulan disember, 25hb. Lps balik kndri mak lang abg syrf.

‘Ala, jgn dera prsn i. ya la setiap kali kita gduh, msti I xlena tdo. Ala, jgn dera prsn i. I bnr2 syg kat . xsgup I hidup tnpa diri u. u dh balik rumah?
Sng u ckp. Mcm org xde prsn. U igt psgn mcm tukar bju ek? U silap, I bkn jns tu. U my reality, not nightmare. Klu u bkn sspe dlm hidup I, I xkn nk tgglkan my fav food and cigerate bcoz of u? u pnting dlm hidup i. tp, xde gna pn I bgtau u pn. Bkn u blh fhm.

I ni tiada hrga bg u. bl2 masa je u blh cari llki lain mcm I, berlambak. Petik jari je. Wlpn I xde hrga sklipn, I tetap seorg insan yg berperasaan. I xkish klu u xhrmat pd I sbb mmg I xlyk pn.
Sha, wlupn I mrh u, ia xbrmkna I bnci u. I tetap syg u mcm dlu. I hrp u trma seadanya.

Elo sha, klu ‘bermanja’ itu bg mkna ngtif pd u, I mnta mf, k. pcyailah, I xbermksud lucah pd u, I respek u. I dh tgglkan fi’il prgai u masa sesi perkenalan kita dlu. Sbb u xgatai la I stay lama dgn u. u r 1 in 1000. Skrg dh sush nk cri prmpn mcm u.
3 bln lepas, I ada knl seorg prmpn gatai. I rmas dgn dia, I msj dgn dia smggu jer. Lps tu, I xlyn. I tpis no dia, sbb dia sllu kcu i. I amt bersyukur sbu bkn mcm tu. Hubungan berlandaskan nfsu, xkn kekal lama.

Catatan popular daripada blog ini

Innershine Prun dan Camu-camu: Testimoni Cantik Kulit Berseri

Sedap. Manis-manis masam. Kalau ada rasa kurma, lagi best. Marvellous. Ada orang cakap, masam sedikit. Pada Sha yang tak makan masam langsung, rasa Innershine ini tidaklah masam mana. Sedikit sahaja rasa masamnya, berbanding produk lain yang lagi rasa masam asam jawa (Ladies Collagen). Innershine rasa masam buah camu-camu sahaja. 
Harga pasaran untuk 6 botol RM 28.90 dan untuk 12 botol RM 57.90. Berat satu botol 42 gram. Harga boleh dapat murah, ikut pasaraya. Pandai-pandailah korang pilih. Sha tengok kat Aeon (Jaya Jusco nama lamanya) pada 13 Jun 2014, harga seperti di atas. Tapi Sha tengok kat Big Aeon harganya lebih murah. Pek kecil (6 botol) hanyalah RM26.90 manakala yang besar RM54.90. Murahlah berbanding harga asal.
Perubahan magik yang Innershine Prun dan Camu-camu lakukan kepada diriku:

Hari pertama, minum malam sebelum tidur, tak dapat tidur dan esok paginya, perut membuang, detox kan? Hehe.
Lusanya, minum awal sikit dalam pukul 9 malam. Tidur, ok saja. Perut ok, tak ada…

Pantang Larang dan Makanan Orang Demam Campak

Nak jaga pemakanan orang demam campak?
Ok, aku ada petua dan tipsnya. Segala yang tertulis di sini adalah keluar dari kepalaku, dan pengalamanku menjaga makanan orang demam campak. Ku abadikan di sini.


Tidak boleh menggoreng
Demam campak ni kita tak boleh nak goreng apa-apa makanan terutamanya guna minyak. Contohnya goreng ikan.

Menumis pun tak boleh tau.

Sebab apa tak boleh? Sebab ia akan merangsang pertumbuhan campak dan buat ianya kemerah-merahan.

Elakkan makanan laut yang gatal
Makanan laut, seperti udang, sotong, kerang elok la dikuarantinkan.. Haha~ Bukan kuarantin la tapi jangan makan makanan tu, k.

Elakkan yang pedas
Cili pun tak boleh makan sebab mengundang kegatalan.


Elakkan yang hitam-hitam seperti gaban perkasa hitam


Kicap dan kopi harus la dijauhi serta merta sebab ia akan menyebabkan berparut hitam. Kalau koko atau milo? Kalau capucinno? Erm, ikut suka korang la.

Aha, aku ada idea, kalau nak putih maka minumlah air soya. Confirm menjadi. Tapi kalau tak jadi, jangan…

Tips Pakaian Untuk Konvo

Open Tracker